© Pia Enghild

Nordsøhummer

En opskrift på hummer med karrysmør.

Opskrift til 4 personer

Nordsøhummer 2 stk.
Karrysmør
rødløg 1 lille, hakket
chili ½ tsk., hakket
karry 1 tsk.
smør 75 g
små gulerødder 12 stk. eller 1 stor
gulerod skåret i tynde stave
citronskal 1 knsp.
citronsaft 1 spsk.
løjrom * 4 spsk.
salt ½ tsk.

Tilbehør:
hvide asparges 6 stk., skrællede, evt. grillede og snittede
sommerkartofler små, 800 g, kogt i saltet vand
bønner 150 g, kogt i 3 min
brøndkarse 1 bdt., groft hakket
mandelolie 3 spsk.
salatløg 1 lille, revet
salt ½ tsk.

Flæk hovedet på hummeren fra “krydset” i nakken og frem. Kog 10 min. i rigeligt saltet vand. Rist kort karry på en tør pande for at opnå en dybere karrysmag, tilsæt chili, smør og løg, og sautér i ca. 3 min. Tilsæt nu gulerødderne, citronskal og citronsaft, og sluk for blusset. Tilsæt efter ca. 3 min. salt og løjrom. Vend ingredienserne sammen. Læg de flækkede, varme hummere på hver sin tallerken, og anret med karrysmør med løjrom og gulerødder. Servér kartoflerne i kuvertskåle ved siden af.
*løjrom er rogn fra fisken ved navn helt og kaldes også svensk kaviar.

Tip: Skær hummerne gennem kroppen, og fjern hjernen og tarmen langs ryggen. Flæk kløerne evt. med en nøddeknækker, så dine gæster lettere kan få hummerkødet ud. Husk hummergafler og evt. skylleskåle.