Lammekoteletter med mojosauce © Anders Schønnemann

Lammekoteletter med mojosauce

Hertil spidskål med estragonsmør.

Til 4 personer

Mojosauce:
rød peberfrugt 1 stk.
mandler 100 g med skal
olivenolie 1 dl
paprika 1 spsk.
kommen ½-1 tsk.
rødvinseddike 1 spsk.
salt

Kotelletter og spidskål
spidskål 4 stk.
smør 40 g
estragon 2 spsk., friskhakket
hvidløg 8 fed
olie
lammekoteletter 8-12 stk.
salt og peber
persille

Skær peberfrugtkødet fra stilken, og kom i en blender med mandler, olie, krydderier, eddike og salt.

Blend til en pesto, smag evt. til med lidt mere eddike.

Sæt en stor gryde med vand over, og kom lidt salt heri.

Halver spidskålene, og lad dem simre møre i 4 min. Mærk med en spids kniv, måske skal de have lidt mere.

Rør smørret med estragon.

Kom kålene op på et fad, og kom lidt smør på hvert kål.

Pil hvidløgene, og steg dem på en pande i olie ved helt svag varme, indtil de bliver let bløde. Tag op.

Skru op for varmen under panden, og brun koteletterne godt på begge sider.

Krydr med salt og peber, skru ned for varmen og lad koteletterne hvile på panden et par min.

Server med persille, hvidløg, spidskål og mojosauce.