Lækker mad til hverdagene

I denne måned laver Lone Kjær kyllingelår i fad og tomatsalat.

© Anders Schønnemann

Estragon tilfører denne ret sit særpræg, som får syrlig følgeskab af sæsonens første ribs.

Kyllingelår i fad med kartofler, estragonyoghurt og ribs

Kom alt i et fad, steg og servér med estragonyoghurt og søde ribs. Det er dejlig nemt og vanvittig lækkert. En sprød grøn salat smager også skønt til.

4 personer

KYLLINGELÅR I FAD

8 kyllingeoverlår

salt og peber

1 spsk. olivenolie

600 g små kartofler

1 spsk. olivenolie

3 kviste frisk estragon

salt og peber

ESTRAGONYOGHURT

2 dl yoghurt naturel

1 spsk. mayonnaise

4 kviste frisk estragon

salt og peber

100 g ribs

Kyllingelår i fad

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Krydr kyllingelårene med salt og peber.
  • Varm olie på en slip let-pande og brun kyllingelårene.
  • Tag lårene af panden og kom dem i et ovnfast fad, efterhånden som de er brunet.
  • Skrub kartofler, tør dem godt og halvér dem eventuelt.
  • Vend kartoflerne med olivenolie, og kom dem i fadet til kyllingelårene.
  • Krydr kartoflerne med salt og peber og drys med hakket estragon.
  • Sæt fadet i ovnen og steg i ca. 30 minutter, til kylling og kartofler er møre.

Estragonyoghurt

  • Rør yoghurt med hakket estragon, salt og peber og dryp over kyllingen og kartofler. Top med ribs.
© Anders Schønnemann

Brug bønnerne når de er i højsæson. Skåle fra keramiker Würtz. Salatbestik privateje.

Grøn bønnesalat med æble,

blå kornblomst og valnøddegremolata

Byd sommerens grill velkommen med lækkert grønt tilbehør. Vi serverer en sprød bønnesalat med æbler, valnødder og ost … en salat, som meget nemt kan blive sommerens favorit.

4 personer

GRØN BØNNESALAT

500 g grønne bønner

2 æbler

2 spsk. olivenolie

100 g blå kornblomst

VALNØDDEGREMOLATA

1 lille håndfuld
bredbladet persille

30 g valnødder

reven skal af 1 ubehandlet citron

Grøn bønnesalat

  • Nip, og damp bønnerne i ca. 3-4 minutter. Afdryp bønnerne.
  • Skær æblerne i kvarte.
  • Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.

Valnøddegremolata

  • Skyl persillen og slyng den tør. Pluk bladene af stilkene.
  • Hak valnødderne, og vend med persille og citronskal.
  • Vend bønner med æbler, olivenolie, smuldret kornblomst og valnøddegremolata. Anret salaten i en skål.
© Anders Schønnemann

Farverig tomatsalat er dejlig både som selvstændig frokostret og som tilbehør til et stykke grillet fisk eller kød. Skåle fra Würtz.

Tomatsalat med rødløg og ribs

Danske solmodne tomater i flere farver og i det bedste selskab med løg, syrlige ribs og basilikum.

4 personer

TOMATSALAT

1 rødløg

saft af 1 citron

½ tsk. flagesalt

500 g tomater – forskellige slags

ca. 150 g ribs

1 lille potte basilikum

DRESSING

1 spsk. eddike

1 tsk. sennep

1 tsk. flagesalt

1 tsk. honning

3 spsk. olivenolie

Tomatsalat

  • Skær løget i tynde ringe, og kom det i en skål.
  • Pres citronsaft over og drys med salt.
  • Kram løgene godt, og lad dem stå, mens det øvrige tilberedes.
  • Skær tomaterne i kvarte, eller halvér dem afhængig af størrelsen.
  • Skyl og rens ribsene.

Dressing

  • Rør eddike med sennep, salt og honning og tilsæt gradvist olivenolie. Rør til en vinaigrette.
  • Kom tomater og løg i en skål og vend forsigtigt med vinaigrette og basilikum. Top med ribs.