
Krydret falafel
Kikærterne skal lægges i blød, men de skal ikke koges, når de bruges i falafel som her. Servér med en blandet salat, eller kom dem i pitabrød á la gadekøkken.
AfOpskrift til 4 personer
kikærter 250 g
hvidløg 2 fed
løg 1 stk.
stødt spidskommen 1 tsk.
stødt koriander ½ tsk.
fint salt ½ tsk.
peber
æg 1 stk.
rasp 2 spsk.
olie til friturestegning
Læg kikærterne i blød over natten.
Kom de afdryppede kikærter i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ganske fin fars. Tilføj evt. lidt vand. Lad det stå og samle sig i 30 minutter eller mere i køleskabet.
Sæt en gryde over med olie. Olien bør være mindst 8 cm dyb.
Form små kødboller af farsen, og steg nogle ad gangen godt gyldne.
Læg dem på køkkenrulle, mens du laver resten. Servér straks.
Tip: Servér med græsk yoghurt og tomat- og chilisauce (se opskrift).