© Anders Schønnemann

Krydret falafel

Kikærterne skal lægges i blød, men de skal ikke koges, når de bruges i falafel som her. Servér med en blandet salat, eller kom dem i pitabrød á la gadekøkken.

Opskrift til 4 personer

kikærter 250 g
hvidløg 2 fed
løg 1 stk.
stødt spidskommen 1 tsk.
stødt koriander ½ tsk.
fint salt ½ tsk.
peber
æg 1 stk.
rasp 2 spsk.
olie til friturestegning

Læg kikærterne i blød over natten.

Kom de afdryppede kikærter i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ganske fin fars. Tilføj evt. lidt vand. Lad det stå og samle sig i 30 minutter eller mere i køleskabet.

Sæt en gryde over med olie. Olien bør være mindst 8 cm dyb.

Form små “kødboller” af farsen, og steg nogle ad gangen godt gyldne.

Læg dem på køkkenrulle, mens du laver resten. Servér straks.

Tip: Servér med græsk yoghurt og tomat- og chilisauce (se opskrift).