Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelmad

Mere sund og delikat kan et stykke mad ikke være. I stedet for smør eller flødeost bruges økologisk fromage frais fra Thise Mejeri, som du yderligere kan krydre med flagesalt, knust hvidløg eller kommen. Prøv opskriften på en utrættelig klassiker her.

Lyst til grønt kartoffel

© Peter Kam

Opskrift til 2 personer

rugbrød 2 skiver
fromage frais 0,5 %, 2 spsk.
aspargeskartofler 4 stk., koges med skræl og pilles
frisk kommengrønt
portulak

Smør brødskiverne med fromage frais, læg halverede aspargeskartofler ovenpå, og drys med kommen-
grønt og/eller portulak.

Kommen (Carum carvi)
Bruges traditionelt i brød, ost og akvavit, krydrer også retter med kål, kartofler, ande- og gåsesteg, pølser,
æblekage og rødbeder – for blot at antyde kommens brede anvendelighed. Dens grønne blade ligner gulerodens, er lækre som grønt drys og kan bruges som persille eller purløg og til suppe ligesom kørvel. Det lønner sig at genopdage kommen som krydderurt, den trives fint i en krukke eller altankasse, bare den står i læ og ikke har det for tørt.

Relaterede Artikler