Jordbærsalat med melon og laksebruschetta

Farverig, smuk og velsmagende jordbærsalat med kartofler serveres med laksebruschetta som et let måltid på en lun sommeraften. Uden laksebruschetta kan salaten serveres som tilbehør til grill.

© Anders Schønnemann

4 personer

JORDBÆRSALAT
 500 g nye kartofler 1 bakke jordbær ca.500 g 1⁄2 melon
 100 g rucola 
75 g feta i tern 2 spsk. oliven 
2 spsk. salte mandler 2 spsk. olivenolie

LAKSEBRUSCHETTA 200 g varmrøget laks 
1 dl rømme 18 %
 1 bundt purløg eller dild salt og peber

4 skiver surdejsbrød

JORDBÆRSALAT • Kog kartoflerne lige netop møre, og afkøl. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbær i kvarte. 
• Fjern skræl og kerner fra melonen, og skær melonen i tern. • Skyl rucola, og slyng den tør. • Vend forsigtigt kartofler med jordbær, melon, rucola, feta og oliven. Drys med hakkede mandler og dryp olivenolie over.

LAKSEBRUSCHETTA
 • Fjern skind fra laksen, og del den
 i mindre stykker. 
• Rist brødet. 
• Rør rømme med hakket purløg/dild og smag til med salt og peber. Vend med laksen, og fordel på brødet. • Servér laksebruschetta til jordbærsalaten.