Frikadeller på spinatbund
© Anders Schønnemann

Frikadeller på spinatbund

Og en frisk salat af radiser, æble og dild på toppen.

Frikadeller på spinatbund

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • hakket kalv og flæsk 400 g
  • salt og peber 1 tsk.
  • løg 1 stk., revet
  • hvidløg 1 fed, revet
  • hvedemel 3 spsk.
  • æg 1 stk.
  • piskefløde ½ dl
  • smør og olie til stegning
  • æble 1 stk.
  • citronsaft 1 tsk.
  • radiser 8 stk.
  • dild lidt til pynt
  • spinatblade 4 håndfulde
  • tidselolie en smule

Sådan gør du:

  1. Rør farsen sammen. Form til frikadeller, og steg i smør og olie på en pande.
  2. Hak æblet fint, og vend med citronsaft.
  3. Snit radiser helt tyndt, og vend med æble og dild.
  4. Kom skyllede spinatblade på tallerkener, og kom frikadeller og æblesalat herpå.
  5. Dryp lidt tidselolie eller stegefedt fra panden over spinaten, og servér det hele med rugbrød til.