Fasansalat © Pia Enghild

Fasansalat

En delikat opskrift på Fasan med jordskokker, æbler og spidskål med chunky jordnøddesalsa samt lynknækbrød.

Opskrift:

fasanbryster 2-4 stk.

Strø fasanbrysterne med salt og peber, og steg på en stegepande tilsat lidt fedtstof 3-4 min. på hver side. Skær fasanbrysterne i tynde skiver, når de er kølet lidt af.

tomat 1 stk.
spidskål 1 lille kålhoved
jordskokker 5 stk., store
æble 1 stk.

Skær tomaten i kvarte, og skrab fyldet ud. Brug fyldet til jordnøddesalsa, og skær tomatskallen i små tern til salaten. Snit kål, skrub jordskokker grundigt, og skær dem samt æblet i tynde flager.

Jordnøddesalsa
jordnødder ½ dl, saltede
olie 1 spsk.
soya 1 spsk.
tomatkerner fra 1 tomat
limesaft fra ½ lime
chili ½ tsk. friskhakket
salt ½ tsk.

Saml ingredienserne i en morter, og stød disse sammen. Vend grønt og jordnøddesalsa sammen.

Lynknækbrød
arabiske fladbrød 2 stk.
olie til pensling

Pensl brød med olie, og skær i kvarte, inden de grilles på en grill eller stegepande ved medium varme ca. 1 min. på hver side. Servér fasansalaten med jordnøddesalsa og knækbrød.