Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blæksprutter i tomatsauce med chorizo

Én af Lone Kjærs favoritter fra det spanske køkken, er blæksprutter i cremet tomatsauce med chorizo, og en god smag af røget paprika.

© Anders Schønnemann

6 personer

INGREDIENSER:

400 g rensede blæksprutter, 8-armet
1 rødløg
200 g chorizopølse
2 spsk. olivenolie
1⁄2 dl spansk brandy
2 dl hvidvin
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. chilipulver
1 fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
25 g smør
1 lille bundt persille
brød som tilbehør

SÅDAN GØR DU:

• Skær blæksprutterne i store stykker og kog i letsaltet vand i ca. 30 min. Tag dem op og skær i mundrette stykker.

• Hak løget. Skær pølsen i skiver. Varm olien på en stor sauterpande og svits løg. Tilsæt blæksprutter, og steg et par minutter. Hæld brandy på, og flambér. Tilsæt chorizo og hvidvin og en tilsvarende mængde vand. Kog i ca. 5 min., og tilsæt dernæst tomater, chili, presset hvidløg og paprika. Lad blæksprutterne simre ved svag varme i 20-30 min., til de er godt møre.

• Tag blæksprutterne op, og blend saucen. Tilsæt koldt smør og blæksprutter og varm saucen op. Smag til med salt og peber, og servér med drys med hakket persille og lidt brød.

Relaterede Artikler