
Bagt laks med kartofler og majroer
Den fede laks passer flot til den lidt skarpe smag fra majroerne
AfMaria Meldgaard
Bagt laks med kartofler og majroer
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- kartofler 500 g
- majroer 500 g
- citroner 2 stk.
- sukker 2 tsk.
- laksesteaks 4 stk.
- salt, peber/chiliflager
- olivenolie 2 spsk.
- dild og timian en smule
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 225°.
- Kog kartoflerne møre i en gryde, og majroerne i en anden. Det tager nogenlunde lige lang tid. Afkøl og pil.
- Del citronerne lige over, og læg dem i en ildfast form. Drys med sukker, og sæt i ovnen.
- Læg laksesteaksene på bagepapir på en bradepande, og krydr med salt og peber/chiliflager.
- Dryp olie på laksen, og bag i 12 min.
- Skær kartofler og majroer i mindre stykker, og vend med urter.
- Servér kartofler og majroer til laksen, og læg citron ved.