Jubilæumsøl Cuvée Carstensen Tivoli 175 år Anders Kissmeyer unibrew
© Royal Unibrew/Tivoli PR og Julie Mørkeberg

Tivoli lancerer champagne-øl i limited edition

I anledning af Tivolis 175-års-jubilæum lancerer Tivoli en champagne-agtig øl i limited edition. Øllen er skabt i samarbejde med Royal Unibrew og den anerkendte brygmester Anders Kissmeyer.

I år fylder Tivoli 175 år, og det bliver på festlig vis markeret med forskellige nye tiltag. Et af dem er lanceringen af en jubilæumsøl, der har fået navnet "Cuvée Carstensen" opkaldt efter Georg Carstensen, som grundlagde Tivoli i 1843.

Jubilæumsøllen er udviklet af Tivoli i samarbejde med bryggerivirksomheden Royal Unibrew og brygmester Anders Kissmeyer, som i 2012 blev kåret til ”Best Active Master Brewer in the World”. Om jubilæumsøllen siger Anders Kissmeyer:

– Et 175-års-jubilæum er en fest, der kalder på champagne – ikke mindst i en have, hvis kapelmester i sin tid skrev "Champagnegaloppen"! Men vi er i Danmark, og ikke i Frankrig, så vi har valgt at udvikle en øl, der er nordisk i sin sjæl, men som er voldsomt inspireret af den ædle, franske drik.

anders kissmeyer brygmester jubilæumsøl tivoli cuvée carstensen
© Royal Unibrew/Tivoli PR

Sælges kun i Tivoli

Jubilæumsøllen er i limited edition og sælges kun i Tivoli, hvor den serveres hos Biergarten, Mazzoli’s, Viften, Woodhouse, Kaktus m.fl. Det er også muligt at købe flasken med hjem i Tivolis nye butik Little Tivoli.

Selve smagen har en frugtig karakter med syrlighed fra japansk yuzufrugt og saft af umodne druer. Andre smagsgivere er blandt andet grapefrugtskal, citrongræs og figenpuré.

"Cuvée Carstensen" kommer i en flaske på 75 cl med guldfarvet voksforsegling på toppen for at gøre den ekstra festlig. Øllen har en alkoholprocent på 8, og en flaske koster 175 kr.

Jubilæumsøl Cuvée Carstensen Tivoli 175 år Anders Kissmeyer unibrew
© Royal Unibrew/Tivoli PR

Tre nye Tivoli-specialøl

Udover den nye jubilæumsøl er der netop blevet lanceret tre nye øl i Tivolis specialølserie, der ligesom jubilæumsøllen er udviklet i samarbejde med Royal Unibrew og Anders Kissmeyer:

Twisted Ale er inspireret af "American Pale Ale" fra USA’s vestkyst og har en sprød, tør og humledrevet smag med en let karakter af karamel. Twisted Ale har en alkoholprocent på 5,5.

Seductive Bock er en øl med en markant maltkarakter, klassisk humlesmag og meget mild note af solbær. Seductive Bock har en alkoholprocent på 7.

Black IPA er inspireret af den humlede US Stout-type, men er lettere i både alkohol og farve. Øllen er tør, sprød og humlebitter og indeholder noter af kaffe, chokolade og lakrids. Black IPA har en alkoholprocent på 6,5.

Alle tre øl bliver serveret i Tivoli og kan købes i en gaveæske med alle tre til 110 kr.

specialøl Twisted ale black Ipa seductive bock Tivoli 175 år
© Royal Unibrew/Tivoli PR