© Holmens Kanal Cocktailbar

7 cocktailbarer i København, du omgående skal stifte bekendtskab med

Få et overblik og smagen af storbyen med en lækker, vellavet cocktail.

Cocktails gør sit indtog i det Københavnske gadebillede. Landets hovedstad vælter i cocktailbarer og det er på tide at danne sig et overblik over de mange muligheder. Her får du 7 bud på cocktailbarer i København, der med tiden kan blive dit næste stamsted.

© Holmens Kanal Cocktailbar

Holmens Kanal Cocktailbar

3 år rækker det indtil videre for cocktailbaren, som befinder sig på et meget eftertragtet sted - Holmens Kanal. Ejerne er velansete i branchen og har masser erfaring. De etablerede GILT, Brass Monkey og Salon 39. Der er noget om snakken. Omgivelserne er til dig, der ikke har noget imod, at en Great Gatsby stemning indtræder. Fornemmelsen fra fordums tid er tilstede i de gamle lokaler fra 1863.

Find ud af mere her.

Holmens Kanal 7, 1060 København K

© Lidkoeb

Lidkoeb

På Vesterbro finder vi en cocktailbar med hele tre etager at boltre sig på. Og en gårdplads. Det er ejerne af Ruby, som står bag åbningen af Lidkoeb. Så ambitionerne er lige så høje. På tredje etage finder vi en indgang til whisky-elskere, hvor et udvalg på over 200 forskellige whiskyer kan udforskes.

Udforsk udvalget her.

Vesterbrogade 72B, 1620 København

Duck and Cover

Det perfekte tilflugtssted for hverdagens strabadser, hvilket navnet også hentyder til. Et åndehul for dig, der vil mærke ånden i cocktailen. Kasper Reiwe Henriksen, der er én af landets førende cocktailbartendere, er ophavsmanden til cocktailbaren. Stedet tager dig på mange måder med tilbage i tiden.

Se åbningstiderne og book dit bord her.

Dannebrogsgade 6 kld., 1660 København V

© Brønnum

Brønnum

På Kongens Nytorv finder vi en cocktailbar på 400 kvadratmeter. De overtog i sin tid Café Brønnums lokaler, hvilket har været et symbol på København i omkring 125 år. Et vemodigt øjeblik og historisk sted. En pompøs indretning gør sig gældende, hvor prislejet for cocktails starter fra 110 kr.

Du kan henvende dig og booke din reservation her.

August Bournonvilles Passage 1, 1055 København K

© Ruby

Ruby

Ruby serverer udfordrende cocktails, der er med til at sætte en høj standard i cocktailmiljøet. Det er et modent publikum, som sætter sig til rette, nu hvor aldersgrænsen er 25 år. De er bl.a. med i top 50 over verdens bedste cocktailbarer. Imponerende.

Har åben alle dagene i ugen. Se og læs mere om Ruby her.

Nybrogade 10 st., 1203 København K

Strøm

Strøm har allerede vundet mange gæsters hjerter. Og det forstår man godt. Det er det svenske brødrepar Andreas og Mikael Nilsson og Simon Haugaard Pedersen ved Gråbrødre Torv, som står bag den kreative cocktailbar. Strøm er et sted for ordvekslinger mellem flere parter. Bodegasnak er en ting. Det samme er en vaskeægte cocktailsnak.

Det er et sted, hvor du kan opleve at få din cocktail serveret på fad. Art deco-stilen er fremtrædende i indretningen.

Reservationer og åbningstider kan findes her.

Niels Hemmingsens gade 32, 1153 København K

GILT

På Nørrebro finder vi en cocktailbar med 13 år på bagen. De er nået til et punkt, hvor der ikke forekommer slinger i valsen. Cocktailbaren har en stor andel i cocktailudviklingen i det Københavnske gadebillede. GILT står for: Glass, Ice, Liquer, Topping. Cocktailmenuen bliver udskiftet 4 gange om året for at følge trop med årstidernes særtræk.

Se oversigten over cocktails her.

Rantzausgade 39, 2200 København N