© Blueberry Tales

Yndige kardemomme cookies

Der er sødme fra rosenvand og kardemomme fra krydderihylden i disse knasende sprøde cookies. Smagen sender dig til ned til travle markedsgader og farvestråelende gadecaféer i Marokko. Præcis dér har Camilla Drost fra Blueberry Tales fået inspirationen til disse rose & kardemomme cookies.

Eksotiske småkager med sødme og krydderi

Min kæreste, Mikkel, og jeg besøgte Marokko for første gang for lidt over 3 år siden, og jeg kan stadig smage sødmen fra den friskpressede appelsinjuice, vi fik ved en lille bod på den pulserende handelsplads, Djeema El-Fnaa, og dufte de aromatiske krydderier fra de farverige markeder.

Da jeg fandt rosenvand hos vores lokale grønthandler på Nørrebro, var mine tanker straks tilbage i Marokko. Og jeg lover, at dine tanker vil gøre det samme, hvis du laver disse cookies.

Opskriften er baseret på det engelske short bread, som klassisk består af 3 dele mel, 2 dele smør og 1 del sukker. Jeg har nedjusteret smørindholdet en smule for at gøre plads til kærnemælk, som gør disse cookies ekstra knasende og sprøde. Fra min krydderihylde har jeg tilsat kardemomme, der giver en god smagsmæssig kontrast til den søde og parfumerede rosenvands-glasur.

© Blueberry Tales

Opskrift

Rose & Kardemomme Cookies

(24 stk)

Cookies 300 gram hvedemel
175 gram saltet smør
100 gram flormelis
90 ml kærnemælk
1 tsk kardemomme

Glasur
250 gram flormelis
3 spsk rosenvand
Rosenblade til pynt

  1. Forvarm ovnen til 190 grader C.

  2. Bland mel, kardemomme og flormelis i en stor skål.

  3. Hak smørret i små firkanter af 1x1 cm, og bland det i dejen ved at bruge dine fingrer til at mase smørret ind i mel- og sukkerblandingen, således at du får flager af smør på størrelse med en 1-krone.

  4. Tilsæt kærnemælk og brug dine hænder til at samle dejen indtil dejen er ensartet. Form dejen til en kugle og giv den et blidt tryk, inden du pakker den ind i folie.

  5. Lad dejen hvile i køleskabet i en time.

  6. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal være 4-5 mm tyk.

  7. Brug en udstikker på 8 cm i diameter til at udstikke dine cookies, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Bag dine cookies i ovnen i 10-13 minutter indtil de er lysebrune.

  9. Lad dine cookies køle af på en rist, mens du laver glasuren.

  10. Bland flormelis og rosenvand i en skål indtil glasuren er helt glat.

  11. Brug cirka 1 teskefuld glasur pr. cookie. Brug bagsiden af teskeen til at fordele glasuren.

  12. Pynt med rosenblade.

  13. Kan opbevareres i en lufttæt beholder, så snart glasuren er tør.

Blueberrytales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

© Blueberry Tales
© Blueberry Tales