© Ulf Svane

Nem tiramisu med dansk twist

Her finder du opskriften på en dejlig version af den klassiske italienske dessert tiramisu

Jordbær i mascarpone a la tiramisu

Italiensk dessertfavorit i sommerforklædning. Laver du cremen i forvejen, er det nemt at samle kagerne, lige før de serveres.

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 500 g jordbær
  • 100-200 g ladyfingers (du bruger flest, når du samler desserten i et fad)
  • 2 dl limoncello (italiensk citronlikør)
  • lidt hvid chokolade
  • lidt frisk basilikum til pynt

Mascarponecreme

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du:

Mascarponecreme

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvide og skummende. Vend mascarpone i æggesnapsen, til der ikke længere er klumper. Pisk fløde til en tyk skum, og vend i cremen. Den skal være tyk.
  2. Skyl og klargør jordbærrene. Kom mascarponecreme i en sprøjtepose med tylle. Dyp ladyfingers hurtigt i limoncello, og fordel på tallerkener. Sprøjt cremen ovenpå, og top med jordbær i skiver, lidt høvlet hvid chokolade og blade af frisk basilikum.

TIP: Desserten kan også lave i et fad a la en klassisk tiramisu. Fordel lagvis mascarponecreme, ladyfingers dyppet i limoncello og frisk jordbær i et fad. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt et par timer.