
Nem tiramisu med dansk twist
Her finder du opskriften på en dejlig version af den klassiske italienske dessert tiramisu
AfLone Kjær
Jordbær i mascarpone a la tiramisu
Italiensk dessertfavorit i sommerforklædning. Laver du cremen i forvejen, er det nemt at samle kagerne, lige før de serveres.
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 500 g jordbær
- 100-200 g ladyfingers (du bruger flest, når du samler desserten i et fad)
- 2 dl limoncello (italiensk citronlikør)
- lidt hvid chokolade
- lidt frisk basilikum til pynt
Mascarponecreme
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 120 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 500 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du:
Mascarponecreme
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvide og skummende. Vend mascarpone i æggesnapsen, til der ikke længere er klumper. Pisk fløde til en tyk skum, og vend i cremen. Den skal være tyk.
- Skyl og klargør jordbærrene. Kom mascarponecreme i en sprøjtepose med tylle. Dyp ladyfingers hurtigt i limoncello, og fordel på tallerkener. Sprøjt cremen ovenpå, og top med jordbær i skiver, lidt høvlet hvid chokolade og blade af frisk basilikum.
TIP: Desserten kan også lave i et fad a la en klassisk tiramisu. Fordel lagvis mascarponecreme, ladyfingers dyppet i limoncello og frisk jordbær i et fad. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt et par timer.