Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nem tiramisu med dansk twist

Her finder du opskriften på en dejlig version af den klassiske italienske dessert tiramisu

© Ulf Svane

Jordbær i mascarpone a la tiramisu

Italiensk dessertfavorit i sommerforklædning. Laver du cremen i forvejen, er det nemt at samle kagerne, lige før de serveres.

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 500 g jordbær
  • 100-200 g ladyfingers (du bruger flest, når du samler desserten i et fad)
  • 2 dl limoncello (italiensk citronlikør)
  • lidt hvid chokolade
  • lidt frisk basilikum til pynt

Mascarponecreme

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du:

Mascarponecreme

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvide og skummende. Vend mascarpone i æggesnapsen, til der ikke længere er klumper. Pisk fløde til en tyk skum, og vend i cremen. Den skal være tyk.
  2. Skyl og klargør jordbærrene. Kom mascarponecreme i en sprøjtepose med tylle. Dyp ladyfingers hurtigt i limoncello, og fordel på tallerkener. Sprøjt cremen ovenpå, og top med jordbær i skiver, lidt høvlet hvid chokolade og blade af frisk basilikum.

TIP: Desserten kan også lave i et fad a la en klassisk tiramisu. Fordel lagvis mascarponecreme, ladyfingers dyppet i limoncello og frisk jordbær i et fad. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt et par timer.

Relaterede Artikler