
Mini fondant med jordbær og vaniljecreme
Små chokoladekager med flydende midte, lidt jordbær og vaniljecreme. Så fås det ikke meget bedre. Er vi heldige kan man allerede nu få sæsons første danske jordbær.
Af8 små kager
Chokoladefondant: æg 2 stk.
æggeblommer 2 stk.
flormelis 100 g
mørk chokolade 150 g
smør 100 g
hvedemel 100 g
Vaniljecreme
letmælk 2½ dl
sukker 2 spsk.
vaniljestang 1
æggeblommer 2 stk. pasteuriserede
majsstivelse 1½ spsk.
jordbær 1 bakke
• Pisk æg, æggeblommer og flormelis luftigt.
• Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
• Sigt melet i æggemassen, og rør grundigt. Rør derefter chokolade- smør-massen i, og rør dejen ensartet.
• Fordel dejen i 8 små forme penslet med smeltet smør.
• Stil formene i køleskabet til næste dag.
• Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme, indtil det tykner til en creme. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl.
• Bag kagerne ved 200° i ca. 7 min. De skal være let sprøde på toppen, men ellers føles lidt ubagte, når du tager dem ud af ovnen, da midten skal være flydende.
• Tag kagerne ud af formen, og servér straks med vaniljecreme og jordbær.