© Anders Schønnemann

Lækre små mazarinkager med sherryfigner

Denne dessert er en lille fin afslutning på en lækker middag. Servér evt. kagerne med en god sherry.

6 små kager

INGREDIENSER:

SHERRYFIGNER

12 tørrede figner
sherry

MAZARINKAGER

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
75 g hvedemel

VANILJE FRAICHE

2 dl creme fraiche
korn af 1 stang vanilje
1-2 spsk. flormelis
skovsyre til pynt

SÅDAN GØR DU:

• Kom fignerne i en skål, og hæld sherry over, så det dækker. Lad dem stå et par timer. Er fignerne meget hårde, skal de hakkes forinden.

• Tænd ovnen på 180 °.

• Rør revet marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret, og pisk ingredienserne sammen til en dej. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Vend melet i, og fordel dejen i 6 små smurte forme – helst med løs bund. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.

• Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør creme fraiche med vaniljekorn og flormelis efter smag. Servér kagerne med vanilje fraiche og sherryfigner og pynt med skovsyre.