© Anders Schønnemann

En cremet semifreddo med kandiserede nødder, sherry og chokolade

Denne dessert vil dine gæster elske. Du bliver nødt til at prøve den!

DET SKAL DU BRUGE

100 g makroner
½ dl sherry fx Pedro Ximens
100 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
1 ½ dl mascarpone
3 æggeblommer
80 g sukker
1 vaniljestang
3 æggehvider
revet skal af 1 appelsin

PYNT 1 appelsin til pynt
mørk chokolade
flormelis

SÅDAN GØR DU

Smelt sukkeret på en tør pande til en karamel og tilsæt smørret. Kom nødderne på panden og vend forsigtig rundt, til nødderne bliver dækket af karamellen.

Læg nødderne på et stykke bagepapir til afkøling. Hak krokanten med en skrap kniv. Læg halvdelen af krokanten fra til pynt.

Knus makronerne og stænk med sherry. Hak chokolade.

Pisk fløde til en blød skum og rør med mascarpone. Det er vigtigt at cremen er blød og uden klumper.

Pisk æggeblommer med halvdelen af sukkeret og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend forsigtigt mascarponefløden i æggesnapsen og dernæst de stiftpiskede æggehvider.

Vend makroner, chokolade, halvdelen af krokanten og appelsinskal i iscreme. Hæld iscremen i en form og luk den godt til med husholdningsfilm. Frys isen i mindst 6 timer.

Tag isen ud af fryseren ca. 10 min. før servering. Top med appelsin skåret i skiver, resten af krokanten, spåner af chokolade og et drys flormelis.