Årets bedste chokoladetærter

Små sprøde mørdejsbunde toppet med blød chokoladeganache. Kan serveres som en lille eftermiddagskage eller til dessert. Lækre i juletiden, men kan nydes hele året rundt.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Chokoladetærter med ganache

Vi kommer heldigvis ikke uden om den gode mørke kvalitetschokolade, selvom den primært er forbeholdt julekonfekten. Det her er årets bedste chokoladetærter. Sprøde mørdejsbunde toppet med blød chokoladeganache. Kagerne er enkle og fine og kan serveres som en lille eftermiddagskage eller til dessert.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små tærter

Mørdej

  • 37 g hvedemel
  • 5 g kakaopulver
  • 20 g flormelis
  • ¼ knivspids salt
  • 25 g smør
  • ½ spsk. koldt vand

Chokoladeganache

  • ½ dl piskefløde
  • 50 g mørk chokolade
  • ¼ tsk. flagesalt

Pynt

  • små rosmarinkviste
  • flormelis

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom hvedemel, kakaopulver, flormelis og salt i en skål.
  1. Smuldr smørret heri, og saml dejen med vandet.
  1. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm.
  1. Læg dejen på køl et par timer.
  1. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud mellem to stykker bagepapir, og udstik, så den passer i størrelsen til din forme.
  1. Fordel dejen i de smurte forme. Sørg for, at dejen kommer flot op af kanten.
  1. Prik dejen med en gaffel.
  1. Læg formene med dej i fryseren i ca. 30 min.
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  1. Tag formene ud af fryseren.
  1. Kom bagepapir og keramiske tærtekugler over tærteformene med dejen, og bag bundene i ca. 15 min.
  1. Fjern bagepapir med bagekugler, og bag eventuelt yderligere et par minutter, hvis nødvendigt.
  1. Afkøl tærtebundene.

Chokoladeganache

  1. Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  1. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  1. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet.
  1. Fordel chokoladeganache på de bagte tærtebunde, og lad kagerne stå et par timer.
  1. Pynt eventuelt tærterne med rosmarin drysset med flormelis.