Køkkenet begynder i entreen

Entreen måtte afgive kvadratmeter til køkkenet, da Kristian Ahlmarks rækkehus skulle have nyt køkken. Ombygningen forvandlede samtidig hele stueplanet til ét stort, fleksibelt rum inddelt med skydedøre.

© Andreas Mikkel Hansen

Da arkitekt Kristian Lars Ahlmark og Lene Christiansen overtog deres lille, arkitekttegnede rækkehus i Dyssegårdskvarteret uden for København, var det ikke indretningen af førstesal, der gav parret hovedbrud. Det puslespil faldt hurtigt på plads. Den virkelige udfordring lå i stueplan og gik ud på at få det minimale køkken, de to små stuer og den lidt overdimensionerede entré til at fungere æstetisk og praktisk i familiens hverdag.

–Vi ville gerne integrere køkkenet i stuen, så det blev ét stort rum, og samtidig ville vi ikke miste muligheden for at kunne lukke rummet af, hvis børnene skulle få lyst til at bruge stuen til leg, forklarer Kristian Lars Ahlmark, der til daglig er partner i arkitektfirmaet schmidt hammer lassen.

© Andreas Mikkel Hansen

Påklædningsnichen i entreen har lys, knager og en indbygget bænk med skuffer til opbevaring. Skufferne har Kristian Lars Ahlmark selv bygget af mdf-plader, som kæresten Lene Christiansen har malet igen og igen. Bænken er uundværlig, når familiens to små børn skal have sko og overtøj på.

© Andreas Mikkel Hansen

For at bløde lidt op på de sorte køkkenlåger har den tynde stålbordplade fået en forkant af massivt egetræ.

© Andreas Mikkel Hansen

Det sorte køkken står på præcis samme sted som det oprindelige. Men væggen ind mod spisestuen er fjernet, og den gamle dør ud til haven er blevet renoveret. Spisebordet i krydsfinér og linoleum er fra L.L.L.P. De fire Eames-stolene hedder DSW og forhandles blandt andre af Paustian. Vasen er af keramikeren Christin Johansson.

© Andreas Mikkel Hansen

Højskabene er skubbet ud i entreen, der kan skærmes af med en skydedør. Den smalle åbning i muren giver lys og et fint kig på tværs af huset.

© Andreas Mikkel Hansen

Den orange Myre-stol har Kristian Lars Ahlmark fisket op af en container og sprøjtelakeret, så den passer til den orange tavle og hynde i entreen. De små myrer er tegnet på med en almindelig tusch.

© Andreas Mikkel Hansen

De store skydedøre gør det muligt at ændre på rummets funktioner, så køkkenet kan lukkes af ind mod stuen.

Relaterede Artikler