Husets bedste rum

Fruens sværmeri for et hvidt højglanskøkken blev afløst af ægte kærlighed til træets varme lød.

© Tim Bjørn

Hvid højglans. Sådan lød den store køkkendrøm, da Christina Hagman og Jan Moustgaard – der har fire børn mellem seks og 26 år og til daglig driver finansieringsselskabet Husejernes Kreditlån A/S –skulle vælge køkken til deres nye hus i Karlslunde.

I hvert fald fruens drøm. Men manden sagde nej.

Jan Moustgaard ønskede et håndsnedkereret køkken i en rigtig god kvalitet og nægtede – som han siger – at kigge på flere plasticskuffer og rækker af huller til at placere hylder på i skabene.

Via gode venner hørte parret om Roar Køkkenet, der laver alt fra bunden efter traditionelle håndværkstraditioner. De tog ud og kiggede, lånte et par låger med hjem for at blive venner med træet, og langsomt blev selv fruen i huset overbevist.

© Tim Bjørn

Christina Sagman og Jan Moustgaard tilbringer meget tid i deres nye køkken, og især den massive bardisk bliver flittigt brugt til morgenmad, arbejde, lektier og en hurtig kop kaffe. I hullet bag Jan Moustgaard skal parret have en madelevator, så de nemt kan servere måltider i husets opholds- stuer på første sal. Barstolene er fra IDEmøbler.

© Tim Bjørn

Parret havde egentlig kun ét krav tilbringer meget tid i deres nye køkken, og især den massive bardisk bliver flittigt brugt til morgenmad, arbejde, lektier og en hurtig kop kaffe. I hullet bag Jan Moustgaard skal parret have en madelevator, så de nemt kan servere måltider i husets opholds- stuer på første sal. Barstolene er fra IDEmøbler.

© Tim Bjørn

Huset ligger helt ud til vandet i Karlslunde Strand, og familien kan derfor nyde en vidunderlig udsigt til havens grønne farver og videre ud over Køge Bugt fra køkken-alrummet.

© Tim Bjørn

Der er masser af opbevaring i køkkenet, som har mange skuffer, der lukker elegant i ved at lille puf. Armaturerne er fra Toni.