Bad med meditationsrum

Badet er ved at blive hjemmets vigtigste rum. et refugium, hvor vi har ro til fordybelse og til at forkæle os selv.

Bad med meditationsrum

Til daglig er Peder Bærenholdt en travl forretningsmand med eget firma. Men når han holder fri, er det andre værdier, han prioriterer. Det er, ud over at være sammen med familien, fx at passe hønsene i haven i villakvarteret i Vejle og ikke mindst at dyrke meditation. Og til det sidste har han det helt perfekte sted: Husets ene badeværelse har nemlig fået en lille tilbygning på knap fire m2, som har gjort hele forskellen. Fra afdelingen med bad, toilet og håndvask træder man nu et par trin ned i en afdeling med en en infrarød sauna i træ og foran den en wellness-plet, hvor Peder kan sidde i skrædderstilling og meditere, mens han nyder udsigten til den store have.

Udvidelsen af badeværelset var en sidegevinst, som Peder Bærenholdt og Lotte Bundgaard indkasserede, da de hyrede arkitekten Allan Lorentzen til at komme med bud på, hvor og hvordan der kunne bygges til huset. Tilbygningen skulle skaffe dem en hjemmearbejdsplads til Lotte, der driver børnetøjsfirmaet FUB Childrenswear fra privaten. Men højt på Peders ønskeseddel stod også en sauna og et sted til meditation.

Flere bud på tilbygninger var i spil, men da Allan Lorentzen foreslog en løsning, hvor det nye rum til kontor kunne kobles med en udvidelse af badeværelset, var husejerne overbevist. Og selv om saunaen oprindeligt var Peders drøm, bliver den brugt flittigt af hele familien, der også består af Rose på otte år og Liva på seks.

  • Det tager kun få minutter at varme den op, så den er i brug to-tre gange om ugen. Peder bruger den især, når han har været ude at løbe, og for pigerne er det alletiders med en dejlig tur i saunaen, når de har været i bad, fortæller Lotte Bundgaard.

Hun og Peder fik masser af gode indspark og ideer fra arkitekten. Men inspirationen gik også den modsatte vej, fortæller Allan Lorentzen:

  • Peder gav mig det sidste skub, så nu er også jeg begyndt at dyrke meditation.

Facit for ombygningen Bdeværelset skulle have hvide vægge og masser af lys. Løsningen, der bl.a. består af skabe og corian-bordplade fra Multiform og armatur fra Vola, er overbevisende. Reolen med håndklæder og kurve til accessories skaber en stemning af yoga-studie eller spa-bad.

© Pia Enghild

Peder Bærenholdt har en travl hverdag og har derfor brug for at geare mentalt ned, når han kommer hjem. Mediationsrummet med en tilhørende sauna var derfor et af hans største ønsker, da familiens badeværelse skulle bygges om.

© Pia Enghild

Badeværelset er holdt i en minimalistisk stil, der giver en god ro i rummet.

© Pia Enghild

De smukke lavasten på gulv og hylde i brusenichen er en dekorativ løsning på et praktisk problem - nemlig at man ikke kan vådrumssikre et betongulv.

© Pia Enghild

Lotte Bundgaard var inspireret af fliserne på undergrundsstationerne i flere storbyer, så valget faldt på de helt neutrale, hvide fra Evers.

© Pia Enghild

Den infrarøde sauna har plads til to personer og er en standardmodel fra Kolding Spacenter, der viste sig at passe fint ind i nichen.

Danske boligarkitekter

Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter. Gå på opdagelse blandt de flere hundrede projekter, der alle er beskrevet og illustreret på danskeboligarkitekter.dk. Danske BoligArkitekter er en ordning med flere end 100 selvstændige arkitekter over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring fra byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet indenfor energioptimering af boliger eller kan dokumentere en tilsvarende viden. Alle medlemmer er dækket af Danske BoligArkitekters særlige ansvarsforsikring, der også dækker rådgiveransvar, selvom arkitekten lukker sin virksomhed. Læs mere om Danske Boligarkitekter, og se flere boliger, på www.danskeboligarkitekter.dk.