Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Parret er ikke enige om, hvor deres nye terrasse skal placeres

Eksperten råder dem til at passe på med en hævet terrasse, der i dette tilfælde både gør haven mørk og skyggefuld. Her finder du hendes forslag.

Hej Lone,

For at få større glæde af vores baghave, har vi ændret et vindue i køkkenet til en ny havedør, så vi bedre kan bruge haven om morgenen/formiddagen. Vores hus er i to planer, så baghaven ligger nede i forhold til køkken og forhave og er lidt mørk og ikke ligeså velplejet som forhaven, hvor vi hidtil har opholdt os mest.

Da vores børn bruger haven til leg med bl.a. en stor trampolin, har vi overvejet om ikke vi får mest ud af at bygge en terrasse oppe i niveau med køkkenet, så vi ikke skal lave om på deres udfoldelser. Vi mener at der kan blive plads til en rimelig stor terrasse og samtidig beholde trampolin, m.m.

Jeg vil dog gerne høre din mening, da vi ikke er helt enige – nogen af os synes nemlig at man også kan gå ned i haven og opholde sig der via en almindelig trappe.

Hilsen Hanne

Kære Hanne,

Hvis man nøjes med at afsætte hjørnerne på sådan en ny terrasse nede i græsniveau, så ser det sikkert meget fornuftigt ud. Det er virkelig vigtigt at I med parasolstænger, tommestokke og andet forhåndenværende pindegrej også afsætter højdemål på en eventuel høj terrasse i forhold til havens niveau en etage nede.

Udover selve terrassedækkets højde skal I ydermere måle endnu 90 cm op i luften for at finde gelænderhøjden. Jeg tror at I bliver overraskede over hvor højt det bliver.
Jeg mistænker at hjørnet af haven hvor trampolinen står nu, bliver meget mørkt og trist. I skal jo tænke på at trampolinens dage er relativt talte i forhold til hvornår jeres børn ikke længere gider at bruge den. Når den er væk vil havens hjørne ikke blive et sted man har lyst til at opholde sig.
Jeg kan sagtens se at det ville være rigtig rart og praktisk at kunne gå lige ud af den nye dør og sætte sig på en ny terrasse, men det går for meget ud over haven. Jeg hæfter mig jo ved at du synes haven i forvejen er lidt mørk og forvokset og derfor gælder det om at indrette haven så den fungerer nu men også senere, og her spiller luft og lys en stor rolle, når der ikke er sol om eftermiddage.

I stedet for den store hævede terrasse, der både gør haven mørk og skyggefuld men sikkert også den del af jeres kælderetage, der kommer til at ligge under terrassen, synes jeg at I skal overveje om ikke I får meget mere glæde af at anlægge en skøn terrasse nede i haven og komme derned via en ny trappe. Rykker I trampolinen, kan I anlægge en stor og lys flisebeklædt terrasse med god plads til både spisebord, hyggekrog med sofamøbler og eventuelt et bålsted til hele familien. Lyse betonfliser i 60x60 cm vil give lys i den list mørke have og forenkle mængderne af skvalderkål. I bestemmer selv hvor grøn sådan en terrasse skal være med krukker og beplantning i kanterne.

Resten af haven er stadig rummelig med plads nok til boldleg og hygge på græsplænen.

Bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig