Royal Copenhagen lancerer nyt stel, der har været 10 år undervejs

Stellet er designet i samarbejde med bl.a. Bjarke Ingels, og har et anderledes og mere maskulint udtryk.

© Royal Copehagen

HAV

Det er navnet på det nye stel fra Royal Copenhagen. Stellets udtryk er anderledes fra deres andre kollektioner, som ofte har et mere feminint look. Men alligevel kan man sagtens se referencerne i det nye stel til deres tidligere lanceringer: særligt til det ikoniske Mågestel fra 1890'erne:

– Vi ønskede at skabe et nyt og enkelt stel – et stel, som kunne bruges af alle, til alt. Vores ambition var at genfortolke vores arv og bringe den til fremtiden. Vi ønskede at skabe noget, som fremstår helt nyt, men samtidig er fuldstændig i tråd med vores håndværk og DNA, siger Niels Bastrup, kreativ direktør hos Royal Copenhagen.

Stellet er udviklet i samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels, industriel designer Lars Holme Larsen, og designfilosof Jens Martin Skibsted. Porcelæn-giganten begyndte dette samarbejde tilbage i 2009, og nu - 10 år senere - ser stellet dagens lys.

HAV-serien består af ni elementer og bliver eksklusivt forhandlet i Royal Copenhagens egne butikker samt website fra midt august 2019.

© Royal Copehagen
© Royal Copehagen