Se alle vinderne af Design Favoritter 2023

Fra inspirerende designunivers til de smukkeste lysekroner. Årets 23 vindere er nu fundet! Se, om dine favoritter er løbet af med sejren.

I har stemt og stemt, og vinderne af Bolig Magasinet og BO BEDREs læserpris er nu fundet.

Det er blevet til 23 heldige vindere inden for kategorier som bordlamper, entremøbler og udemøbler.

Se alle vinderne af Design Favoritter 2023 herunder.

1 / 23

Vinder i kategorien Udemøbel: RIB Lounge stol fra Anker Denmark

Anker Denmark har igennem lang tid arbejdet på at designe en havemøbelserie, der kunne matche danskernes forventning og krav til design. Med en udtalt skelen til dansk designs guldalder er de endelig nået i mål med blandt andet en loungestol, som i sit udtryk er enkelt og materialer er holdbare. Over tid vil den varme kerneteak få en smuk patineret sølvgrå nuance.

2 / 23

Vinder i kategorien Tekstil: ReForm A New Wave Sand gulvtæppe fra Ege Carpets

ReForm A New Wave er fremstillet af regenereret og regenererbart garn baseret på industrielt affald såsom kasserede fiskenet og brugte tæpper, som omdannes til en attraktiv og bæredygtig materialeløsning til boligen. Forbrugeren er også sikret et optimeret indeklima, hvilket understreges af, at kollektionen både har gjort sig fortjent til at blive Indoor Air Comfort GOLD og Cradle to Cradle Certified®. Tæpperne er dygtigt designet af Laura Bilde og Linnea Ek Blæhr, som har skabt tre designs, Sand, Grass og Ocean, der fås i syv vestkystinspirerede brune, blå og grønne farver samt i rust, grå og beige.

3 / 23

Vinder i kategorien Sofabord: Surfboard Coffee Table fra Warm Nordic

Den anerkendte danske møbeldesigner Arne Hovmand-Olsen har med Surfboard Coffee Table skabt et uhøjtideligt sofabord, der let glider ind i moderne indretning. Den nye udgave i røget eg viser hvor ekstraordinær og tidsløs designet er.

4 / 23

Vinder i kategorien Tilbehør: INU fra Zone Denmark

Vasen INU inviterer til leg og kreativitet. Vasen består af to dele, hvor topstykket kan vendes. Vender du halsen nedad, er vasen den perfekte base for høje buketter. Vender du halsen opad, støtter den elegant op om nogle få grene eller enkelte stilke. Fjerner du topstykket helt, har du en organisk flot omfavnelse af store tætte buketter.

5 / 23

Vinder i kategorien Spisebord: AMELIA spisebord fra Kristensen & Kristensen

Kender du ikke allerede til Kristensen & Kristensen, så lad dette være anledningen. Det danske firma har gjort kærligheden til træ, til deres eksport ud af deres eget værksted. Her tørres, skæres, slibes og pudses massivt træ til fantastiske møbler og ét af dem er deres Amelia spisebord, som på én gang er et spisebord med power og elegance. Gennemarbejdet og klokkeklart design.

6 / 23

Vinder i kategorien Spisebordstol: SM 827 fra Skovby

Stol #827 er næsten født som ikon. Den har et moderne look, men der er samtidig et strejf af mid century modern over den. Det nye flettede sæde giver stolen et let og skandinavisk udtryk – nærmest shaker-agtigt. Både sæde og den rundede ryg giver en god støtte og komfort.

7 / 23

Vinder i kategorien Opbevaring: Focus Barskab fra ILVA

Barskabet er tilbage! Takket være nedlukningen er det blevet et musthave i indretningen på ny – og det har ILVA skabt et elegant bud på, hvordan kan se ud. Med et tydeligt nik til dansk designs guldalder er skabet med lamelbeklædte jalousilåger og matlakeret egetræ et møbel, der kan sprede glæde i mange år uden at blive malplaceret.

8 / 23

Vinder i kategorien Lysekrone: Circle of Life fra Rebello Decor

Der var den jo. Sådan kommer mange med runde spiseborde uden tvivl til at tænke, når de kaster blikket på Rebello Decors smukke 'Circle of Life'-pendel. Den er på én gang ny, men alligevel velkendt. Lysekronen er skabt med en inspiration fra livets op- og nedture, som kendetegner tilværelsen. Alligevel mødes enderne altid. Skabt i massiv messing og mundblæst opalglas kan den endda holde... altid.

9 / 23

Vinder i kategorien Sofa: MH Grasp fra Mogens Hansen

MH Grasp er designet ud fra 3 parametre; æstetik, komfort og miljøskånsomhed. Designet af Oliver & Lukas WeissKrogh
er skandinavisk, moderne og rent – en ny fortolkning af midten af århundredets danske designsofaer. Sofaens distinkte- og arkitektoniske rene silhuet kontrasteres af de bløde og afrundede puder, der sammen med det dybe sæde giver flere komfortable sidde- eller liggestillinger.

10 / 23

Vinder i kategorien Bordlampe: Omni Table fra UMAGE

I Omni Table går design og praktik op i en højere enhed. Lysmodulet på den multifunktionelle bordlampe skaber et spil af stråler og kan dreje 360 grader, mens lampens stilk kan rotere 45 grader til hver side. Et godt valg, uanset om du er på udkig efter lys til skrivebordet eller sengebordet. Lampen er dæmpbar, og en skjult USB-port i lampefoden gør det muligt at oplade telefon eller tablet.

11 / 23

Vinder i kategorien Udelys: Illusion fra Cane-line

Illusion er en dekorativ og unik lampe, som kan bruges både ude og inde. Den runde lampe er lavet af det vejrbestandige materiale Cane-line Soft Rope, som er flettet i et dekorativt mønster, og ved at justere skærmen i basen opstår der varierende udtryk. Basen har en LED solcelle-enhed med forskellige lysindstillinger og kan tændes med en fjernbetjening. En nyskabende lampe, som tilføjer hygge og zen i dit uderum.

12 / 23

Vinder i kategorien I køkkenet: Brus fra Stelton

Med Brus kulsyremaskine sparer du miljøet for store mængder af unødigt plast ved at lave din egen danskvand eller sodavand i genanvendelige flasker. Designet af sodavandsmaskinen er så elegant, at du kan glæde dig over at have den stående fremme
på køkkenbordet. Designeren bag, Søren Refsgaard er kendt for
sit rene funktionelle design, hvor alt overflødigt er skåret væk.

13 / 23

Vinder i kategorien Entremøbel: Doppler skoskab og bænk fra ILVA

Doppler skoskab og bænk fra ILVA - Er der noget, som de fleste altid kan bruge mere af i entréen, så er det siddeplads og skoopbevaring. Og de to ting bliver serveret på et stilfuldt sølvfad af Ilva i deres Doppler skoskab og -bænk. Den giver smæk for skillingen på relativt lidt plads og passer smukt ind i vores nordiske hjem med sin matlakerede egetræsfiner og cool lameller.

14 / 23

Vinder i kategorien Køkken: Oakwood fra Kvik

Oakwood er Kviks bud på et ægte snedkerkøkken og en hyldest til det danske håndværk og designtraditionen. Designet er kendetegnet ved skuffernes vandrette linjer og ikke mindst de smukke fingertappede samlinger i massiv, FSC-certificeret eg. Grebet er skjult i toppen af fronten.

15 / 23

Vinder i kategorien Designunivers: BRANDT Collective – studio & store

Contemporary - Understated – Elegant. Det er kodeordene for den særlige BRANDT Collective-stil. Det er den samme stemning, som bliver sat i deres designstudio i Hellerup nord for København. Her tilbyder et team af arkitekter og designere indretningsrådgivning og specialdesignede løsninger. BRANDT Collective præsenterer også en række internationale interiørbrands og har deres egen kollektion af objekter, som sælges hos udvalgte forhandlere. Kvinden bag det smukke univers er Julie Brandt.

16 / 23

Vinder i kategorien Pendel: Rizzatto 43, Satin Silver fra Nuura

Nuura har gjort det igen. Skabt en lampe, der både stråler i virkeligheden og på sociale medier. Den er letgenkendelig med sin perlekæde-agtige udformning og giver samtidig det lys, vi alle drømmer om. Der er noget fin-dame, udklædning over perlerne på snor, og det legesyge udtryk i udsøgte materialer gør, at lampen bringer sin helt egen attitude til rummet, den hænger i. Som prikken over i'et er denne udgave samlet med overraskende sølv-detaljer, der giver opalglasset og krystal-designet moderne kant.

17 / 23

Vinder i kategorien Lænestol: J166 Jørna fra FDB Møbler

Som en snedkereret påfugl breder Poul M. Volthers smukke Jørna-lænestol sig og tager imod den, som tager hvil i den. Stolen blev designet til Volthers kone, der savnede en stol til at strikke i og netop dette behov er imødekommet med de skrånende armlæn, som efterlader plads til pindenes frie bevægelse i skabelsen af næste strikkreation. En dansk designdarling fra 1942, som stadig vil holde i 2042.

18 / 23

Vinder i kategorien Renovering: Hexparket fra Junckers

Gulvet er en af de største flader i dit hjem, derfor har materiale og ikke mindst mønster stor indflydelse på udtrykket i dit hjem. Hexparket er Junchers nyfortolkning af de klassiske mønstergulve. Det avancerede parketgulv er fremstillet af overskudstræ, som ellers ville være gået til spilde, og danner et smukt sekskantet mønster inspireret af naturlige former som bikuber. Hexparket fås i eg og moseeg.

19 / 23

Vinder i kategorien På bordet: Nordic Kitchen te-termokande fra Eva Solo

Tools Design har gennem mange år skabt rigtig mange klassikere til køkkenet og bordet. En af de nyeste er denne moderne termokande til te med bambus-håndtag. Den har indbygget tefilter, så termokanden er ideel både til brygning og servering af teen. Kanden er 100% drypfri, så du undgår pletter på bordet. Fås i sand og sort, som understreger det japanske islæt.

20 / 23

Vinder i kategorien Bad: 111 fra Vola

VOLA vandhane 111 blev designet tilbage i 1968 af Arne Jacobsen og er en af Danmarks store designikoner. Den er designet til at holde i generationer, hvor man kan skifte grebets længde efter behov. Selv produkter fremstillet i 1968 kan repareres. Den er vandbesparende og har en fast tud.
VOLA 111 fåes i 15 håndlakerede farver og 12 overflader.

21 / 23

Vinder i kategorien Væglampe: Mito Aura fra Occhio

Med Mito aura får du en svævende og udtryksfuld lysskulptur på væggen – eller i loftet, hvis det er ønsket. Den ikoniske lampe har et ringformet uplight og et kraftigt, blændfrit downlight. Lampen er ikke bare et lille kunstværk men også lidt af et teknisk vidunder, hvis du vælger Occhio Air. Featuren gør det nemt og bekvemt blandt andet at justere forholdet mellem direkte og indirekte lys, tænde, dæmpe lysstyrken, tænde og slukke eller for eksempel justere farvetemperaturen.

22 / 23

Vinder i kategorien Smarthome: DGC 7865 HC Pro, grafitgrå, fra Miele

Mieles grafitgrå dampovn med ovnfunktion til indbygning er ikke blot et tidløst og elegant element til køkkenet, den er også lidt af et teknisk vidunder. Ovnen kan dampe, stege og bage, og efter endt madlavning kan den såmænd også rengøre sig selv med den selvrensende funktion HydroClean. Det eneste, du skal gøre, er at tilsætte HydroCleaner sæbe og trykke på en knap, så kan du kigge ind i en skinnede ren ovn, næste gang køkkengerningen kalder.

23 / 23

Vinder i kategorien udeliv: Forno Spin fra Morsø

'Spis ude' rimer ikke længere kun på en grillet bøf, men på en langt rigere og mere mangfoldig menu – hvad med en sprød pizza for eksempel? Med pizzaovnen Morsø Forno Spin kan du uden problemer invitere en ordentlig håndfuld gæster. Pizzaovnen når på 20 minutter fra 0 til 400 grader, og selve bagningen af en pizza tager max 2 minutter. Forno Spin er indrettet med en roterende pizzasten, som dejen med fyldet placeres på, og sikrer perfekt jævn bagning. Designet er stilrent og kompakt og tapper fint ind i det øvrige Morsø Outdoor-sortiment.