Design Awards 2022: Årets Innovative

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Årets Innovative

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Scandinavian Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres Årets Innovative. Se de nominerede her.

Fritz Hansen x Henning Larsen Architects Pavillon

Fritz Hansen x Henning Larsen Architects Pavillon
Der gik et sus gennem Bredgade, da Fritz Hansen i den grad slog ud med armene og åbnede det nye Designmuseum Danmark med en særlig pavillon af Henning Larsen Architects i museets smukke gård. Husets stærke, grafiske formsprog blev en perfekt ramme for Fritz Hansens møbler og objekter. Den bæredygtige bygning vil de kommende år kunne flyttes og rumme nye udstillinger, så alt bliver genbrugt.

Helle Mardahl Showroom

Helle Mardahl Showroom
Helle Mardahls objekter af glas er elsket og eftertragtet i ind- og udland. Under 3 Days of Design blev hendes gennemarbejdede udstilling i en herskabelig lejlighed i Bredgade designeventens must see. Det pastelfarvede univers fik alle besøgende til at måbe. Sådan bør et firmas showroom se ud. Med overskud og overraskelser – show i verdensklasse.

Vipp Garage

Vipp Garage
Vipp har gennem årene tænkt ud af boksen og skabt både flotte butikker og hoteller i ind- og udland. Vipp Garage er det nyeste overbevisende initiativ. Arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda har skabt et forrygende rum til kulturelle og kulinariske formål – og tagterrassen ovenpå med et drømmekøkken i midten har udsigt til København. Vipp Garage er af høj international klasse og fuldstændig gennemarbejdet.

Spacon & X

Spacon & X
Spacon & X sætter flere og flere spændende fingeraftryk på designscenen. Vi vil fremhæve den overbevisende iscenesættelse hos Georg Jensen med Shaped by Silver, som meget præcist transformerede firmaets DNA til en smuk udstilling. Spacon & X’s futuristiske del af det nye Designmuseum Danmarks udstilling – The Future is Present – er også i særklasse.

Montanas fabrik i Haarby som kunstværk

Montanas fabrik i Haarby som kunstværk
Hvad gør et firma, som fylder 40 år og altid har været kendt for farver og at samarbejde med kunstnere? De tænker virkeligt stort – og maler fabrikken i Haarby til et grandiost kunstværk, som forbipasserende og besøgende på Fyn nu valfarter til. Farverne er Montanas velkendte, og den farverige franske kunstner Camille Walala har med udgangspunkt i disse skabt et tredimensionelt værk, der imponerer. Som Montanas Joakim Lassen siger: Farver kan skabe kontakt mellem mennesker.

Thomas Demands pavillon hos Kvadrat

Kvadrat
© Kvadrat

Thomas Demands pavillon hos Kvadrat
Kvadrat nøjes ikke med at være verdens førende tekstilvirksomhed med toneangivende brands i Holland, Tyskland og Norge – området omkring hovedsædet i Ebeltoft har gennem årene udviklet sig til lidt af et kunstmekka med blandt andet Olafur Eliassons spejle som spektakulære dele af landskabet. Den tyske verdenskunstner Thomas Demand viser med sit første arkitektoniske værk, at bygninger kan udtænkes som et gesamtkunstwerk, hvor helt enkle, geometriske former i stærke farver sættes sammen. Ideen er, at her skal tænkes store tanker … Og lykkelige dem, der sidder der.

Renoveringen af Designmuseum Danmark

Renoveringen af Designmuseum Danmark
Hvis man venter længe nok … Nedlukningen af Designmuseum Danmark blev på grund af corona ikke så ulidelig, som man frygtede, og åbningen var absolut værd at vente på. Det er ganske enkelt godt tænkt at arbejde med nogle af landets førende designere til udstillingens opdelinger, så udstillingen af det gamle får ny inspiration.