Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Se én af Europas mest bæredygtige bygninger

Dansk arkitektfirma vinder retten til at designe nyt hovedsæde for kendt, international organisation.

Olympic House

© 3XN

Bæredygtighed som fokus

Efter tæt konkurrence, har 3XN fået æren af at designe Den Internationale Olympiske Komités (IOC) nye hovedsæde lokaliseret i Lausanne i Schweiz. IOC er en non-profit international organisation, hvis mission er at skabe en bedre verden gennem sport.

Bygningen, som får navnet Olympic House, er ikke blot enestående på grund af dens referencer til den olympiske ånd, men også på grund af det store fokus på bæredygtighed. Bygningen bliver nemlig én af Europas mest bæredygtige bygninger. Olympic House er designet til at fremme effektiv udnyttelse af vand og energi, reduktion af affald og landskabsintegration.

olympic house international olympic committees

© 3XN

I den olympiske ånd

Udover at have stor fokus på bæredygtighed er bygningen designet ud fra den olympiske bevægelses kerneværdier - bevægelse, gennemsigtighed, fleksibilitet, bæredygtighed og samarbejde. Bygningen bliver altså et udtryk for den autentiske olympiske ånd og den olympiske bevægelse.

-Det var essensen af den olympiske bevægelse og dens værdier, der tjente som inspirationskilde for designet, forklarer Jan Ammundsen, senior partner og designansvarlig for Olympic House hos 3XN.

LÆS OGSÅ: Spektakulær arkitektur skal danne ramme om "BørneRiget".

olympic house international olympic committees

© 3XN

De olympiske ringe

Trappen, som er beliggende i hjertet af bygningen, er én af de mange referencer til den olympiske bevægelse. Trappen er nemlig en reference til de ikoniske olympiske ringe og som rejser sig i bygningens fulde højde, hvor den forbinder bygningens fem etager gennem et centralt atrium.

Bygningen er blevet til i samarbejde med lokalarkitekt IttenBrechbühl.

Relaterede Artikler