Den danske jul er traditionel med sylte, knas og klejner

Når vi holder jul, betyder traditionerne utrolig meget. Vi kan altid diskutere, om vi skal spise and eller steg, men vi finder stadig glæde i den velkendte duft af pebernødder, synet af træet i stuen og lyden af de julesalmer, vi kender så godt.

28. oktober 2015 af Thomas Lykke Olesen

Stegen er i ovnen, lysene i træet er tændt og sanghæfterne er fundet frem. Det meste er, som det plejer at være i julen, og det er sådan, vi vil have det. Flere undersøgelser har i løbet af de seneste år gang på gang vist, at vi danskere holder af en traditionel jul.

Også personer som til dagligt har til opgave at udfordre mode og tendenser finder en stor glæde i det nære og velkendte i den danske jul. En af dem er designer, Lasse Spangenberg. Han er stor tilhænger af, at julen bliver som den var sidste år – og året før det.

”Jeg går meget op i, at tingene skal være, som de plejer i julen. (…) jeg bager vaniljekranse, pebernødder og krydderkager. Og der skal være et rigtigt juletræ med levende lys,” fortæller han.

Det skal dufte brunt og brændt

Martin Graae er Visual merchandising manager hos Illums bolighus, hvor han har arbejdet i 29 år. Her står han både for planlægningen af julen i koncernen og laver meget af den julepynt, der er i forretningen. På trods af sit talent for altid at forny og nytænke er Martin Graae meget opmærksom på, at visse ting oser af hygge og traditioner, når han planlægger familiens egen jul.

”Jeg går altid i skoven for at samle gran, grene, mos og andre smukke ting fra naturen, som jeg bruger i mine juledekorationer, og så bager jeg naturligvis selv brunkager. Det hører jo julen til,” siger han.

I BO BEDRES julenummer kan du se, hvordan både Lasse Spangenberg og Martin Graae pynter op til jul, og læse mere om deres forhold til højtiden. Få masser af inspiration og gode ideer fra de to herrer og flere andre fagfolk som optræder i årets store julenummer. 

Sidste chance for bestilling af det store julenummer + julegavetillæg er tirsdag d. 3. november 2015. Klik her, og find tilbuddet på 6 numre plus Lyngbyvasen for kun 199 kr. + 49 kr. i porto og eksp 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter