Opskrift på karamelskildpadde cheesecake med nødder
© sprinklesomesugar.com

Her er skildpadde cheesecaken, som overgår alt!

Er du fan af cheesecakes, der ikke skal bages? Så vil du elske denne variant, hvor karamel, nødder og chokolade er hovedingredienserne.

22. februar 2016 af Camilla Albrechtsen

En cheesecake er en favorit hos mange – og hvorfor skulle man ikke elske den? De er lækre, bløde og smagen er uimodståelig. Nu fås den fantastiske kage i en fantastisk skildpadde-variant:

Ingredienser

Chokoladebund

Karamelsovs

  • 2,5 dl. flormelis
  • 0,5 dl. vand
  • 2 dl. fløde
  • 3 spsk. usaltet smør
  • 1 vaniljestang
  • romessens

Cheesecake

  • 450 g. flødeost (ikke light)
  • 1,25 dl. flormelis
  • 1,25 dl. brun farin
  • 1,75 dl. karamelsovs
  • 0,5 tsk. kanel
  • Et drys muskatnød
  • 115 g. flødeskum

Topping

  • Hakkede nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
  • Karamelsovs
  • Chokoladesovs

 

Fremgangsmåde

Smør din springform og bag brownien heri. Hold øje med, at den ikke bliver for tør.

Imens kan du med fordel lave karamelsovsen. Find en tykbundet gryde og kom sukker og vand i, og varm blandningen op ved middel varme. Sørg for at røre i blandingen konstant. Når sukkeret er opløst og farven er gyldenbrun, kommer du nænsomt fløden i blandingen, gerne af flere omgange. Rør forsigtigt rundt indtil blandingen er glat. Herefter tager du gryden af varmen og tilføjer smør, vanilje og lidt salt. Hele blandningen røres sammen. Tilføj romessens efter smag. Herefter lader du karamellen afkøle.

Når brownien er er færdigbagt, skal den nedkøles. (Husk at lade kagen blive i springformen).

Tag en stor skål og kom flødeost og flormelis i. Rør indtil blandingen er glat. Kom herefter resten af ingredienserne i (dog ikke det til toppingen). Rør herefter rundt til konsistensen er fin. Lad blandingen køle af. Du kan følge denne vejledning til chokoladesovsen.

Når alle fire dele er afkølet, kan du samle kagen. Kom flødeosteblandingen oven på brownien i et jævnt lag. Herefter kan du pynte med nødder, chokolade- og karamelsovs. 

God fornøjelse! 

Måske er du interesseret i...

Andre læser