Flæskesvær er den perfekte snack
Flæskesvær er den perfekte snack © Anders Schønnemann

Sådan laver du de sprødeste flæskesvær

Smagen af flæskesvær får dig til at svæve i den syvende himmel. Sprød, saltet og dejlig knasende.

15. november 2016 af Vu Nguyen

Der er noget magisk over hjemmelavede flæskesvær. De bedste flæskesvær er sprøde, saltede og dejlige knasende. En snack i verdensklasse. Nem at lave og så smager den som en bid af himlen. Her er en guide til, hvordan du tilbereder dine egne svær.

Forarbejdet

Vi anbefaler, at du køber svær fra slagteren. Når du har sværene foran dig, så skær dem ud i strimler. Derefter anbringer du strimlerne i kogende vand i 20 minutter. Tag sværene op og afkøl dem med fedtsugende papir, ved at duppe dem enkeltvis.

Gnub og vend strimlerne i salt. Her er det vigtigt, at du er grundig. Saltningen er et vigtigt element. Det tilføjer en smagsdybde og er med til at gøre sværen sprød. Dit valg af salt kommer til at præge, hvordan sværen smager. Her kan sydesalt og groft salt anbefales. 

Tilberedningen

Spred dem ud på en bradepande og sæt dem ind i en opvarmet ovn på 200 grader. Sværene skal ligge derinde og stege i ca. 30 minutter. Sværene skal vendes flere gange undervejs i forløbet og det smeltede fedt skal hældes fra. Sørg for at sværene er fordelt jævnt, så alle opnår den samme varme. Det kræver derfor din fulde opmærksomhed, hvis du vil opnå de sprødeste flæskesvær.

Det er vigtigt, at der er høj varme. Det er forudsætningen for, at sprødheden kan finde sted. Når du føler, at flæskestrimlerne har opnået den guddommelige sprødhed, så tager du dem ud og lægger dem på en tallerken med fedtsugende papir.

Dine svær er nu klar til servering. Du kan med fordel afprøve sværene med forskellige krydderier eller dybbelse. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter