© iStock

13 kaffetips der kan gøre din kaffe endnu bedre

Elsker du kaffe? Så må du hellere læse med her, hvor du får 13 tips til en endnu bedre kop kaffe.

1. april 2017 af Mette Gottlieb Pedersen

1. Opbevar aldrig dine kaffebønner i fryseren

Hvis du er en af dem, som tror at kaffebønner holder sig friske ved at putte dem i fryseren, så tro om igen. Hvis du vil holde dine kaffebønner friske, skal du blot holde dem væk fra varme, lys, luft og fugt. Opbevar dem derfor i en flot lufttæt bøtte.

© iStock

2. Lav din egen kaffesirup

En kop kaffe med et skvæt vanilje- eller karamelsirup smager bare skønt – og endnu bedre, hvis den er hjemmelavet. Tjek nogle gode opskrifter ud på sirup her.

© iStock

3. Tilføj lidt kanel til kaffen

Hvis du gerne vil give din kaffe nyt liv og et lille twist, så kan kanel være svaret. Før du laver din kaffe, skal du blande en smule kanel ned i de kværnede bønner, det giver en varm og hyggelig smag.

Du kan også putte kardemomme eller ingefær i – det smager skønt!

© iStock

4. Fjern bitterheden med salt

Hvis du gerne vil have en kaffe, der ikke er bitter, kan du tilsætte en lille smule salt til kaffen før du tilføjer vand. Det gør kaffen mindre bitter og mere rund i smagen.

© iStock

5. Lav din egen kaffecreme

Ved at lave din egen kaffecreme, undgår du unødig sukker og olie. Det eneste du skal gøre er blot at tilføje lidt vaniljeekstrakt til din creme og evt. lidt sukker. Mums.

© iStock

6. Cashew-mælk

En kop kaffe med en smule lækker og fyldig cashew-mælk giver en fantastisk cremet kaffe. Du kan lave din egen cashew-mælk eller købe det i et supermarked.

© iStock

7. Kaffe-isterninger

Iskaffe-sæsonen er over os – og nu kan du nemt og hurtigt lave din egen og tage den med på farten. Lav noget kaffe og fyld dine isterningebakker med det og frys. Så er de klar til brug næste gang du drømmer om en iskaffe.

© iStock

8. Søde mælke-isterninger

Du kan også vælge at lave isterninger af mælk med lidt sødemiddel eller sukker i. Det smager skønt til iskaffen og giver en cremet effekt.

© iStock

9. DIY mælkeskum

Hæld mælk i et glas med låg. Ryst det godt og grundigt og sæt dernæst glasset i mikroovnen i 30 sekunder. Resultatet er en lækker skum, som du kan toppe kaffen med. 

© iStock

10. Anskaf et lækkert rejsekrus

Når du er på farten, er et stilfuldt rejsekrus bare lidt sjovere at have ved hånden – og så er det ekstra skønt, når kaffen holdes varm i lang tid.

© iStock

11. Genvarm IKKE din kaffe i mikroovnen

Har du en rest kaffe tilbage, som du ikke vil lade gå til spilde? Så har du sikkert overvejet at varme den op i mikroovnen. Men hvis du gør det, så mister kaffen en masse smag og aromaer. Du bør i stedet forsigtigt varme din kaffe op i en gryde. Så bliver den både varmere og bevarer sin fyldige smag. 

© iStock

12. Lad kaffen køle af

Når kaffen er brygget færdig skal du liiiige vente et par minutter før du kaster dig over den. En meget varm kaffe smager nemlig ikke lige så godt, som en kaffe der har kølet lidt af. Så hvis du vil undgå en bitter kaffe og drikke en kaffe med en samlet og kompleks smag, skal du lige lade den stå lidt.

© iStock

13. Rens din kop med kogende vand

Inden du skænker kaffen i din kop, kan du med fordel vælge at hælde kogende vand i, for derefter at hælde det ud igen. Det resulterer i en varm kop, der holder på kaffens temperatur. 

© iStock

Måske er du interesseret i...

Andre læser