© Anders Schønnemann

En anderledes salat med fennikel

Ofte får den anis-duftende grøntsag i salat selskab af søde, syrlige elementer som æble eller granatæble, men denne salat vil noget helt andet.

Hører du også til dem, der ikke kan få nok af den sprøde anis-smagende grøntsag, så vil du garanteret glædes over endnu en opskrift til dit sortiment.

Her får fenniklen selskab af blomkål, men trumfen er cremen!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Salat af blomkål og fennikel

  • 150 g blomkål
  • ½ fennikel
  • 10 g hel boghvede
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • ½ bundt sødskærm (eller kørvel)

Tangcreme

  • ½ æggeblomme
  • ¼ dl kærnemælk
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 12 g frisk tang (søl, dumontalge, tørret søl kan også bruges)
  • salt og peber
  • 2½ dl vindruekerneolie

Sådan gør du

Salat af blomkål og fennikel

  1. Skyl blomkål og fennikel, skær yderbladene af blomkålen, og top og bund af fenniklen.
  1. Snit blomkål og fennikel helt fint på en mandolin eller med en skarp kniv.
  1. Kom den snittede blomkål og fennikel op i en skål med koldt vand, så det bliver sprødt og krøller sig lidt.
  1. Kom op i en sigte, og lad det dryppe godt af.
  1. Kom boghvede på en tør pande, og lad den riste ved lav varme i 3-4 min., til den bliver gylden og sprød og dufter nøddeagtigt.
  1. Drys med lidt salt og et par dråber vand, så saltet sætter sig fast på boghveden.
  1. Tag boghveden af panden, og lad den køle let af, til den bliver helt sprød.
  1. Vend fennikel og blomkål med olivenolie, eddike, salt og friskkværnet peber.

Tangcreme

  1. Kom æggeblomme, kærnemælk, eddike, salt og friskkværnet peber op i en blender, og blend til en homogen skummende masse.
  1. Hak søl groft med en kniv, kom det i blenderen, og blend med, til det er blendet helt ud i æggemassen.
  1. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens blenderen kører, indtil al olien er brugt, og cremen har fået en god konsistens.
  1. Kom cremen op i en skål, og smag evt. til med ekstra eddike, salt og friskkværnet peber.
  1. Kom tangcremen i bunden af et fad eller en stor tallerken, kom blomkål og fennikel på toppen, drys med boghvede og sødskærm, og servér med det samme, så blomkål og fennikel er helt sprød.