14 fantastiske julekager

Hvis du også elsker jul og bagning, så skal du læse med her.

Julekager for alle

Der hører sig mange dejlige traditioner til julen, og en del af dem involverer julekager, småkager og konfekt. Det er vi selvsagt ret begejstrede for. Derfor har vi her samlet vores 14 bedste opskrifter på lækre julekager, som du kan glæde venner og familie med i den søde juletid.

Heibergs bedste julekage

Her får du opskriften på en super lækker julekage med four-spice-blanding og den blødeste chokoladeganache.

© Anders Schønnemann

Dessertkage til jul

Denne bløde, brunkageagtige, krydrede kage er fyldt med skønne portvinsmarinerede rosiner. En ægte julekage, hvis du spørger os.

© Anders Schønnemann

Julekage med vaniljesyltede appelsiner

En saftig og krydret kage med skønt fyld. De vaniljesyltede appelsiner dekorerer kagen smukt og smager fantastisk. Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

3 i 1: Panettone – klassisk italiensk julekage, kardemommesnegle og marcipanhorn

Hvad har julekagen panettone til fælles med kardemommesnegle og marcipanhorn? De er alle tre skønne julekager, og så kan de laves på samme dej – dejligt nemt.

Panettone er en italiensk julekage, der har fundet vejen til Danmark. Panettone er en gærkage, og den fyldes typisk med rosiner og kandiseret frugt. Find opskrifterne her.

© Pia Enghild

Skærtofts julekage

Denne julekage er en smule speciel, den skal nemlig helst bages allerede i november, så den har tid til at sætte sig og blive rigtig god til jul.

Æblekage med kanel og mandler

Denne skønne kage er indbegrebet af jul: æbler, kanel og mandler – hvad mere kan man ønske sig?

Find opskriften her.

© Peter Kam

Honningkage

En ægte klassiker, når det kommer til julekager. Og en af vores favoritter!
Vi er vilde med honningkagen, fordi den er dejligt krydret med de velkendte julekrydderier.

Honningkagen er en dejlig, blød kage, der oftest er formet som et hjerte eller en snitte fyldt med abrikosmarmelade og smørcreme. Byen Christiansfeld har i mange år været kendt for sine honningkager, og er det stadig i dag.
Engang var honning det meste udbredte sødemiddel i Danmark, og blev brugt i både mjød og bagværk.

For at få den mest optimale honningkage, skal dejen helst trække i tre måneder. Så begynd hellere i god tid.

© Peter Kam

Julekage med tørrede frugter

Denne kage er spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned. Få opskriften her.

© Anders Schønnemann

Julekage med valnøddemarcipan

Denne kage laves på en klassisk wienerdej og fyldes med den skønneste valnøddemarcipan.

Æbleskiver med et hjerte af Nutella

Der er ikke grænser for, hvad man kan lave med en æbleskive. Og at fylde dem med Nutella gør kun den lækre, lille kage endnu mere lækker. Find opskriften her.

Stjernekager med marcipan

De små, stjerneformede julekager smager skønt og får en rigtig lækker konsistens på grund af marcipanen. Her finder du opskriften.

© Pia Enghild

Æbleskiver med smeltet hvid chokolade

Giv de klassiske æbleskriver et lækkert tvist ved at fylde dem den lækreste hvide chokolade. Find den lækre opskrift her.

Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs

En rigtig honningkage skal være godt krydret. I denne opskrift har vi lavet kagen med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs. Opskriften på den lækre kage finder du her.

© Pia Enghild

Farmors æbleskiver

Disse æbleskriver er stort set som dem, man kender. Den eneste forskel er, at de fyldes med svesker. Dette trin kan udelades, hvis du ønsker en helt klassisk æbleskive.

Har du også undret dig over, hvorfor æbleskiver hedder æbleskiver? Det har vi også. For at finde forklaringen, skal vi tilbage i de gamle kogebøger. I gamle dage skal man skiver af æble, vendte dem i en dej og stegte dem på panden. De blev serveret juleaften.
Det er først senere, at man begyndte at stege dem i de specielle pander, som gør dem runde. Nogle steder i landet er det stadig almindeligt, at man putter noget i æbleskiverne. Det kan fx. Være svesker.

Kilder: dr.dk og livsstil.tv2.dk

Relaterede Artikler