Rimmet torsk med ramsløgsmayo, urter og poppede majs
Frisk torsk marineret i øl og serveres med en hjemmelavet ramsløgsmayonnaise.
Af
Gitte Heidi Rasmussen
— 11. juli 2022
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
266
g
torskefilet, gerne torskeloin
58
g
salt
33
g
sukker
½
dl
øl, fx en blanc eller weissbier
5
blade ramsløg
66
g
mayonnaise
⅓
citron, fintrevet skal og saft
Sådan gør du
Læg fisken i en bradepande.
Bland salt og sukker, og kom blandingen hen over fisken, så den er helt dækket, og hæld øl over.
Dæk bradepanden med plastfilm, og sæt den i køleskabet i 12 timer.
Vend torsken, og sæt den tilbage i køleskabet i endnu 12 timer.
Findel ramsløgsbladene med halvdelen af mayonnaisen i en minihakker til en fin, grøn, cremet mayonnaise, og rør det sammen med resten af mayonnaisen.
Smag til med lidt citronsaft og citronskal.
Varm lidt olie op i en gryde, kom majskernerne i, læg låg på, og sluk for varmen. Ryst gryden et par gange, og tag først låget af, når de er poppet færdig.
Tag fileten op af lagen, og dup den tør med køkkenrulle.
Skær den i tynde skiver, og anret på tallerkenerne sammen med ramsløgsmayo, urter og popcorn