© Stine Christiansen

Perfekt efterårsservering: cremet jordskokkesuppe med blåmuslinger

Når efteråret er over os er det tid til suppe! Denne er både cremet og smagfuld og perfekt som hverdagsmad.

Selvom sommeren nok er det tidspunkt, de fleste elsker mest råvaremæssigt med friske ærter, asparges og jordbær, så er der også meget guld at komme efter i efteråret. Her bugner jorden af lækre rødder og havet er et regulært skatkammer.

Brug sæsonens guld i denne lækre, mættende suppe med blåmuslinger, der fra oktober kan fanges uden bekymring for giftige alger, og jordskokkerne, der smager af allermest netop nu. Spinat, forårsløg og hvidvin giver den sidste dybde til retten.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ kg skrællede jordskokker
  • 1 porre
  • ½ l suppe fra muslingerne
  • 1 kvist persille
  • 1½ dl piskefløde
  • 100 g spæd spinat
  • 2 forårsløg
  • citron

Sådan gør du

  1. Skrub blåmuslingerne, og skyl dem i flere hold koldt vand.
  1. Kassér de blåmuslinger, der ikke lukker sig, når de bankes let mod bordet, samt dem, der er knuste.
  1. Bring hvidvin, hakket skalotteløg, salt og peber i kog i en gryde, tilsæt blåmuslinger, og lad dem koge ca. 4 min. under låg, til de åbner sig.
  1. Kassér de lukkede blåmuslinger.
  1. Pil blåmuslingerne ud af skallerne, gem 8-12 flotte blåmuslinger i skal til pynt, og si suppen.
  1. Skær jordskokkerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med snittet porre, suppe og persille.
  1. Bring det hele i kog, og lad det simre, til jordskokkerne er godt møre.
  1. Kassér persillekvisten, og blend suppen med fløde, og smag til.
  1. Kom suppen tilbage i gryden sammen med spinat og snittede forårsløg, kog 1 min., smag til med citron, og hæld den rygende varme suppe over muslingerne.
  1. Pynt med muslinger i skal, og servér med brød.