Kalvefrikassé med to gange skalotteløg © Anders Schønnemann

Kalvefrikassé med to gange skalotteløg

Vi serverer pasta og lidt parmesanost hertil, i stedet for den traditionelle kartoffel.

Opskrift til 4 personer

kalvebov ca. 750 g
gulerødder 2 stk.
løg 1 stk.
peberkorn 6 stk.
laurbærblad 1 stk.
smør 25 g
hvedemel 2 spsk.
piskefløde 1 dl
skalotteløg 500 g
pasta 300 g
parmesanost
brøndkarse

Skær kalvekødet i 4-5 cm store tern, og kom det i en gryde.

Dæk med vand, og kog op. Drys salt i vandet, og skum af.

Kom grøntsager, peberkorn og laurbærblad heri.

Lad kødet simre mørt i ca. 45 minutter.

Smelt smør i en gryde, og rør melet ud heri. Kom 5 dl kogevand og piskefløde heri, og lad det simre sammen i 6-8 minutter under omrøring.

Vend kødet i, og smag til med salt og peber.

Pil løgene. Tag et løg fra. Steg resten mør på en pande i smør. Hak det resterende løg.

Servér kalvefrikasseen med nykogt pasta, de to slags løg, brøndkarse og parmesanflager.