Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldte æg

Fyldte æg hører sig til i påsken – fyldet består her af æg og skinke i sennepsdressing. Kom i ægte påskestemning med denne opskrift.

© Joachim Wichmann

Opskrift til 6 portioner
æg 6 stk., store (kog evt. et par ekstra, såfremt et æg går i stykker)
kogt skinke 150 g, hakket i små tern
mayonnaise 6 spsk.
sennep 3 tsk.
salt og peber
karse
brød 6 skiver, ristet

Læg æggene i en gryde med ca. 1 dl koldt vand, og læg låg på. Når vandet koger, skrues ned for varmen. De må ikke bulderkoge, da skallen nemt kan revne. Kog æggene i 10 minutter.

Sluk, og afkøl æggene. Klargør de afkølede æg: Pil forsigtigt hul på æggets top. Meget forsigtigt
skrabes æggehvide og -blomme ud med en teske og hældes i en skål. Sæt den tomme æggeskal til side.

Gentag med de resterende æg. Skyl alle de tomme æggeskaller. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.

Rør i mellemtiden mayonnaise og sennep sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Hak de kogte æggeblommer og -hvider, og vend dem i mayonnaisen. Tilsæt den kogte skinke.

Brug en teske til at fylde skallerne med æggeblandingen. Pynt hvert æg med lidt karse på toppen, og servér med et stykke ristet brød.

Håndplukket til dig