© Pia Enghild

Ostesoufflé med gedeost og let salat

Slut menuen af med denne skønne opskrift på en yderst delikat ostesoufflé, som får ekstra smag af et stykke gedeost ved siden af.

Opskrift til 4 personer

Ostesouffleer:
smør 15 g
mælk 2 dl
blåskimmelost 30 g, på fåremælk, fx fra Løgismose
hvedemel 50 g
past. æggeblommer 2 stk. ( 2 spsk.)
groft salt ¼ tsk.
past. æggehvider 6 stk. (2 dl)
cremet gedeost 100 g, fx Thebstrups i krydderolie
rødbedeblade 50 g, små og skyllede
grønne oliven 12 stk., kæmpe- eller mammut

Varm ovnen op til 200°.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, tilsæt mælk og ost, og bring blandingen i kog. Rør melet i på én gang, og varm blandingen godt sammen under stadig omrøring. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af.

Rør æggeblommer og salt i. Pisk hviderne til let skum, og vend ostemassen i ad to omgange.

Fordel dejen i 4 raspdryssede, smurte ovnfaste forme á ca. 2 dl. Skær med en kniv rundt langs kanten af formene, så hæver souffleerne bedre.

Bag de små souffleer midt i ovnen i ca. 25 min. – åbn ikke ovndøren, da souffleerne meget let falder sammen.

Servér souffleerne straks med et stykke gedeost, rødbedeblade og oliven til. Og husk – gæsterne må vente på souffleerne – ikke omvendt!

Tallerken og skål fra Rikke Jakobsen.