Ostesoufflé med gedeost og let salat

Slut menuen af med denne skønne opskrift på en yderst delikat ostesoufflé, som får ekstra smag af et stykke gedeost ved siden af.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

Ostesouffleer:
smør 15 g
mælk 2 dl
blåskimmelost 30 g, på fåremælk, fx fra Løgismose
hvedemel 50 g
past. æggeblommer 2 stk. ( 2 spsk.)
groft salt ¼ tsk.
past. æggehvider 6 stk. (2 dl)
cremet gedeost 100 g, fx Thebstrups i krydderolie
rødbedeblade 50 g, små og skyllede
grønne oliven 12 stk., kæmpe- eller mammut

Varm ovnen op til 200°.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, tilsæt mælk og ost, og bring blandingen i kog. Rør melet i på én gang, og varm blandingen godt sammen under stadig omrøring. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af.

Rør æggeblommer og salt i. Pisk hviderne til let skum, og vend ostemassen i ad to omgange.

Fordel dejen i 4 raspdryssede, smurte ovnfaste forme á ca. 2 dl. Skær med en kniv rundt langs kanten af formene, så hæver souffleerne bedre.

Bag de små souffleer midt i ovnen i ca. 25 min. – åbn ikke ovndøren, da souffleerne meget let falder sammen.

Servér souffleerne straks med et stykke gedeost, rødbedeblade og oliven til. Og husk – gæsterne må vente på souffleerne – ikke omvendt!

Tallerken og skål fra Rikke Jakobsen.

Relaterede Artikler