Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.

nytårstorsk hummer

© Anders Schønnemann

Nytårstorsk med korianderolie og lavsalt

4 personer

Det skal du bruge:

Korianderolie

  • 1 stort bundt koriander
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl. olivenolie

Nytårstorsk

  • 3-400 g torskefilet uden skind og ben
  • Citronsaft af 1 citron
  • Peber

  • 1 stk. granatæble

  • Lavasalt

Sådan gør du:

Forberedelse dagen før:

  1. Skyl koriander, og slyng den tør
  2. Hak korianderen
  3. Lun olien, den skal være fingervarm
  4. Hæld den i en blender sammen med koriander og salt
  5. Blend i ca. 2 min
  6. Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske
  7. Opbevar olien på køl

På selve dagen:

  1. Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over
  2. Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager
  3. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud
  4. Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt

Her finder du opskriften på de delikate hummershots. Se også hele nytårsmenuen med den perfekte tidsplan.

Relaterede Artikler