Gedeost med bagte rødbeder

En opskrift på en god smagfuld afslutning på menuen, hvor rødbederne sødme understøttes af en lille skefuld honning.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer
små rødbeder 800 g
olivenolie 2 spsk.
groft salt 1 tsk.
blød gedeost 75 g, fx Thestrup cremet gedeost i krydderolie
honning 1 spsk., fx kastanjehonning
frisk rosmarin 1 spsk., hakket
frisk purløg 1 spsk., hakket
groft salt ½ tsk.
friskkværnet peber

Varm ovnen op til 150°. Skræl rødbederne, og vend dem med olivenolie og salt i et ovnfast fad. Bag dem midt i ovnen i ca. 1 time. Tag fadet ud af ovnen, læg låg på, eller brug alufolie, og lad rødbederne hvile ½ time.

Servér de lune rødbeder i portionsskåle med gedeost i mundrette stykker. Træk lidt honning over, og drys hver skål med krudderurter, salt og peber.

Dug, Gefjon 516, af Fanny Aronsen. Service, Tapas, fra Villa Collection.

Relaterede Artikler