Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cæsarsalat med ovngrillede kammuslinger

Cæsarsalat er en både lækker og simpel salat, der smager af luksus. Her serveret med kammuslinger.

© Anders Schønnemann

Planlægning: Lav gerne dressingen dagen før.

Dressing:
ansjoser 3 stk.
æggeblommer 2 stk., pasteuriserede
hvidvinseddike 1 spsk.
vindruekerneolie 1 dl, eller tidselolie
Worcestershire-sauce
hvidløg 1 fed

brød et lyst, gerne surdej
kammuslinger 8 stk., store
tidselolie
salt og peber
hjertesalat 2 stk., små
vesterhavsost 1 stk., fx Thises

Tag æggeblommerne ud af køleskabet 20 min. før, de skal bruges, så de har samme temperatur som olien.

Mos ansjoser med en gaffel, og kom i en skål sammen med æggeblommer og hvidvinseddike. Pisk med elpisker.

Dryp nu lidt af olien i skålen, imens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du bliver ved med at piske. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie heri.

Pisk lidt koldt vand i for at få en lidt mere flydende dressing. Smag dressingen til med Worcestershire-sauce og evt. en smule revet hvidløg.

Sæt ovnen på 225° varmluft og grill.

Skær brødet i meget tynde skiver, og læg dem på en bradepande i ovnen, til de er sprøde og gyldne, og tag ud.

Vend kammuslinger i lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill i den varme ovn, indtil de begynder at få farve. Det tager ca. 5 min.

Anret skåle med salatblade, kom kammuslinger, dressing og høvlet ost herpå.

Servér med de tynde skiver ristede brød til – og lad gerne brødet stå på bordet hele frokosten igennem.

Serveret i glasskåle fra Sia Mai og på tallerkener, Flora, fra Royal Copenhagen.

Relaterede Artikler