Cæsarsalat med ovngrillede kammuslinger

Cæsarsalat er en både lækker og simpel salat, der smager af luksus. Her serveret med kammuslinger.

© Anders Schønnemann

Planlægning: Lav gerne dressingen dagen før.

Dressing:
ansjoser 3 stk.
æggeblommer 2 stk., pasteuriserede
hvidvinseddike 1 spsk.
vindruekerneolie 1 dl, eller tidselolie
Worcestershire-sauce
hvidløg 1 fed

brød et lyst, gerne surdej
kammuslinger 8 stk., store
tidselolie
salt og peber
hjertesalat 2 stk., små
vesterhavsost 1 stk., fx Thises

Tag æggeblommerne ud af køleskabet 20 min. før, de skal bruges, så de har samme temperatur som olien.

Mos ansjoser med en gaffel, og kom i en skål sammen med æggeblommer og hvidvinseddike. Pisk med elpisker.

Dryp nu lidt af olien i skålen, imens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du bliver ved med at piske. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie heri.

Pisk lidt koldt vand i for at få en lidt mere flydende dressing. Smag dressingen til med Worcestershire-sauce og evt. en smule revet hvidløg.

Sæt ovnen på 225° varmluft og grill.

Skær brødet i meget tynde skiver, og læg dem på en bradepande i ovnen, til de er sprøde og gyldne, og tag ud.

Vend kammuslinger i lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill i den varme ovn, indtil de begynder at få farve. Det tager ca. 5 min.

Anret skåle med salatblade, kom kammuslinger, dressing og høvlet ost herpå.

Servér med de tynde skiver ristede brød til – og lad gerne brødet stå på bordet hele frokosten igennem.

Serveret i glasskåle fra Sia Mai og på tallerkener, Flora, fra Royal Copenhagen.

Relaterede Artikler