Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagte rødbeder med peberrodscreme

Rødbeder får en meget sød smag, når de bages. Toppes de med peberrodscreme og et sprødt drys dukkah, går det op i en højere enhed.

© Anders Schønnemann

Tilbered i god tid, og anret, når gæsterne er kommet.

Snack til 4-6 personer

  • Rødbeder 1⁄2 kg
  • Rygeost 200 g
  • Peberrod 3-4 spsk. friskrevet
  • Piskefløde 1⁄4 dl
  • Salt og peber

Lakridsdukkah

  • Nødder 30 g, fx mandler og hasselnødder
  • Sesamfrø 1⁄2 spsk.
  • Koriander 1⁄2 spsk. hel
  • Fennikelfrø 1 tsk.
  • Spidskommen 1 tsk.
  • Peberkorn 1⁄4 tsk. sorte
  • Lakridspulver 1 tsk.
  • Salt 1⁄2 tsk. flage

Sådan laves rødbederne med peberrodscreme og dukkah

  • Læg de hele rødbeder på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-60 min. afhængigt af størrelsen. De skal føles møre, når du stikker i dem med en kødnål.
  • Afkøl rødbederne, gnub skindet af, og skær i skiver.
  • Rør rygeost med peberrod og fløde til en peberrodscreme. Smag til med salt og peber.
  • Rist nødderne på en tør pande, til de får farve.
  • Tag nødderne af panden, og hak dem groft.
  • Rist sesamfrø på panden, til de giver lyd.
  • Rist krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
  • Tag krydderierne af panden, og stød dem i en morter.
  • Bland krydderier med nødder, sesamfrø, salt og lakridspulver. Afkøl krydderiblandingen.
  • Anret rødbeder i små skåle, top med peberrodscreme, og drys lakridsdukkah over.

Relaterede Artikler