Bagte rødbeder med peberrodscreme

Rødbeder får en meget sød smag, når de bages. Toppes de med peberrodscreme og et sprødt drys dukkah, går det op i en højere enhed.

© Anders Schønnemann

Tilbered i god tid, og anret, når gæsterne er kommet.

Snack til 4-6 personer

  • Rødbeder 1⁄2 kg
  • Rygeost 200 g
  • Peberrod 3-4 spsk. friskrevet
  • Piskefløde 1⁄4 dl
  • Salt og peber

Lakridsdukkah

  • Nødder 30 g, fx mandler og hasselnødder
  • Sesamfrø 1⁄2 spsk.
  • Koriander 1⁄2 spsk. hel
  • Fennikelfrø 1 tsk.
  • Spidskommen 1 tsk.
  • Peberkorn 1⁄4 tsk. sorte
  • Lakridspulver 1 tsk.
  • Salt 1⁄2 tsk. flage

Sådan laves rødbederne med peberrodscreme og dukkah

  • Læg de hele rødbeder på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-60 min. afhængigt af størrelsen. De skal føles møre, når du stikker i dem med en kødnål.
  • Afkøl rødbederne, gnub skindet af, og skær i skiver.
  • Rør rygeost med peberrod og fløde til en peberrodscreme. Smag til med salt og peber.
  • Rist nødderne på en tør pande, til de får farve.
  • Tag nødderne af panden, og hak dem groft.
  • Rist sesamfrø på panden, til de giver lyd.
  • Rist krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
  • Tag krydderierne af panden, og stød dem i en morter.
  • Bland krydderier med nødder, sesamfrø, salt og lakridspulver. Afkøl krydderiblandingen.
  • Anret rødbeder i små skåle, top med peberrodscreme, og drys lakridsdukkah over.

Relaterede Artikler