Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

20 lækre bud på forretten til din nytårsmiddag

Vi har samlet 20 imponerende forretter, som alle vil sikre den bedste start på årets aller sidste dag.

Den perfekte start på årets sidste middag

Forretten skal man ikke undervurdere, det er nemlig den ret, som sætter scenen for resten af din menu og dermed for resten af aftenen.

Vi giver dig her 18 bud på lækre og smagfulde forretter, som du kan imponere dine gæster med.

Saltbagte rødbeder og burrata med et mellemøstligt twist

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Saltbagte rødbeder og burrata med et mellemøstligt twist

Vi giver en cremet forret modspil fra det mellemøstlige køkken i form af den velsmagende krydderiblanding za'atar, som er nem at lave og smager skønt med bagte rødbeder og cremet burrata.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Skaldyrssliders

Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er en perfekt start på nytårsmenuen.

Find opskriften her.

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - // Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

Italien møder dansk sensommer i denne lækre kombination af sprødstegt polenta, gedeost, frisk timian og hjemmelavet chutney lavet på blommer.

Retten er smuk og delikat og fungerer som en god start på en lækker menu.

Find opskriften her.

© Anders Hjerming

Cremet burrata med syltet citron

En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd, så du kan tage den mere med ro på den store dag.

Opskriften finder du her.

Torskecarpaccio

© Stine Christiansen - // Fad fra Lov i Listed.

Torskecarpaccio med citronkaviar og wasabi-creme

Denne smagfulde ret med et lækkert, syrligt tvist er perfekt som forret. Du skal begynde på torskecarpaccioen mindst to dage før, dine gæster kommer, og det betyder, at den er nem at have med at gøre på selve aftenen.

Find opskriften her.

© Stine Christiansen

Kold agurkesuppe med lakserogn

Lige så smuk og elegant som denne friske suppe ser ud, ligeså let og elegant vil den glide ned og behage dine gæsters maver.

Find opskriften her.

Sprøde ricotta-toasts

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - // Ricottatoast med ærter toppes med brøndkarse og kan laves, lige inden gæsterne kommer, og nydes som en lille velkomstsnack. Dugen i hør er fra Himla.

Sprøde ricotta-toasts

Biks denne lækre velkomstsnack sammen på ingen tid og nyd den herefter med dine nytårsgæster. En simpel ret, som med garanti vil falde i god jord hos alle.

Du finder opskriften her.

© Anders Schønnemann

Hummershots

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår. Her serveres den som shots, så der er plads til hele to forretter.

Find opskriften her.

Blomkål bagt i krydderurter

© Foto: Anders Schønneman

Blomkål bagt i krydderurter

Her får du et sundt men samtidig lækkert og smagfuldt forslag til den første ret i nytårsmenuen. Denne ret kombinerer nemlig blomkål, citroncreme, radiser, sprødt brød og krydderurter.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Crispy ravioli med tomatsalat

En nem forret, der kan snyde dine gæster til at tro, den er stjålet fra restaurant Noma.

Find opskriften her.

Hvide asparges med rugknas

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - // Hvide asparges er en af den tidlige sommers lækreste råvarer. De er også ret kostbare, så vælg så friske eksemplarer som muligt, så du reducerer spild. Du kan sagtens bruge de kasserede dele og skrællerne i en sommersuppe. Keramiktallerkener, skåle og kande fås i fine pasteller og er fra Tybo Art and Craft, bestik fra Kay Bojesen. Baggrundene i denne menu er malet med Flügger-­maling nr. 44, Canyon Beige, og Flügger-maling nr. 58, English Mist.

Hvide asparges med rugknas

Hvem er ikke vild med lære, hvide asparges?

Her serveres de i en cremet sauce mousseline og sammen med sprød rugbrødsknas, som giver den populære spise kant og karakter - præcis som en nytårsforret skal have det!

Find opskriften her.

© Anders Hjerming

Stracciatella med caviar

Caviar er en højtelsket luksus-spise. Kombineret med cremet stracciatella når den nye højder.

Du kan finde opskriften her.

© Anders Hjerming

Frisklavet pasta med sort vintertrøffel

Den ene ting i livet man ikke kan få nok af, trøfler. Denne forret er så lækker, at den også bliver din hovedret og dessert til den store nytårsmiddag.

Find opskriften her.

Lækker laksehaps i avocado

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - // Laksehaps i avocado er en nem forret, hvor den friske dild og de sprøde radiser giver den fede laks og avocado et fint modspil. Tallerkenerne er fra Lone Schubert og Casa, og keramikskålene er fra Helle Hansen. Servietterne er syet i stof fra Liberty.

Lækker laksehaps i avocado

En simpel, sund og ikke mindst indbydende forret bestående af frisk dild og sprøde radiser, som giver den fede laks avocado et lækkert modspil.

Du finder opskriften her.

Rispapirwraps med kylling og urter

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Rispapirwraps med kylling og urter

Lad dig inspirere af det vietnamesiske køkken og server disse lækre rispapirwraps med kylling, lime, kokos og lækre urter.

De er nemme at lave, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan fylde dem med.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Tatar med misodressing

For kødelskerne er denne forret perfekt. Denne smagfulde tatar kommer nemlig med et lille twist af asiatiske toner.

Find opskriften her.

Stegt polenta, svampe og burrata

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Stegt polenta, svampe og burrata

De her lækre polenta-‘crostini’ egner sig perfekt som den første middagsret på året sidste dag - de er nemlig super nemme at lave, og det meste kan tilberedes i forvejen.

På den måde kan du nyde maden og det gode selskab fuldt ud på aftenen fremfor at stå i køkkenet - what's not to like?

Du finder opskriften her.

© Søren Gammelmark

Østers med champagne og caviar

Hvis nytåret skal være ekstravagant og ligne noget, som The Great Gatsby ville have serveret, men stadig overskuelig at lave, så er denne forret spot on.

Den (overraskende) nemme opskrift finder du her.

Forret — 29.7.19 "Crudité" med asparges og blød gedeost

© Anders Schønnemann

"Crudité" med asparges og blød gedeost

Gør det enkelt, let og lækkert med denne æstetisk flotte forret bestående af elegante, tyndtskårede grøntsager serveret med gedeost og vinaigrette.

Du finder opskriften her.

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

© Stine Christiansen

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

Lad en delikat portion af disse kødfyldte butterdejsruller udgøre forretten eller velkomstsnacken nytårsaften.

I denne opskrift får butterdejsrullerne selskab af en krydret relish af løg og æbler.

Du finder opskriften her.