Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tærte med mælkechokolade og passionsfrugt

Knasende kiksebund, fløjlsblød chokoladeganache, passionsfrugtgelé og sprødt chokoladelåg. Sødt, syrligt og salt forenet i fire frække lag, der tilsammen udgør en toplækker tærte!

© Magasinet Lækkerier

Ingredienser

Kakaokiksebund:

200 g kakaokiks
50 g smør
1 nip salt

Mælkechokoladeganache:
250 g mælkechokolade
125 ml piskefløde
35 ml passionsfrugtsaft

Passionsfrugtgelé:
100 g passionsfrugtsaft (fra 6-8 passionsfrugter)
15 g flormelis
1 blad husblas

Mælkechokoladelåg:
80 g mælkechokolade
1 spsk kakaopulver
1/3 tsk spiseligt guldstøv

Mængde: 8-10 personer

Fremgangsmåde

Kakaokiksebund:

Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland det med kiksekrummer. Tilføj et nip salt. Fordel massen i en tærteform uden bund (20 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet, mens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Rør passionsfrugtsaft i og smag til. Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst fire timer eller natten over.

Passionsfrugtgelé:

Læg husblas i blød i koldt vand. Bring passionsfrugtsaft og flormelis i kog i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften i en lille skål, og lad den køle af. Hæld den ud over ganachen, og sæt tærten i fryseren et øjeblik - indtil geléen har sat sig.

Mælkechokoladelåg:

Smelt chokolade i en skål over vandbad. Placer en tærteform uden bund (20 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir. Hæld chokoladen i tærteformen, og smør den ud i et jævnt, tyndt lag helt ud til kanten. Kom chokoladen på køl, indtil den er stivnet, og stik forsigtigt cirkler ud med runde kageudstikkere i forskellige størrelser.

Opbevar chokoladelåget i køleskabet til umiddelbart inden servering. Sigt kakaopulver over den, og placer den forsigtigt oven på passionsfrugtgeléen.

Tip: Varm de runde kageudstikkere op, inden du stikker cirklerne ud i chokoladelåget. På den måde undgår du, at låget knækker.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Relaterede Artikler