Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saftig dadelkage

Der er smæk på smagen i den super-saftige opskrift, der har fået hældt appelsin-karamelsauce over sig, mens den endnu var lun. Serveres med cremet sabayonne og blodappelsinfileter til.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

friske dadler 175 g, udstenede
sukker 85 g
natron knap 1 tsk.
kogende vand 1 ½ dl
smør 30 g, stuetemperatur
æg 1 stk.
hvedemel 85 g (ca. 1 ½ dl)
natron knap 1 tsk.

Sauce:
piskefløde ½ dl
brun farin 50 g
blodappelsin 1 stk., reven skal herfra
fint salt, et mikronip
smør 25 g, i små stykker

Sabayonne:
pasteuriserede æggeblommer 4 stk.
rørsukker 4 spsk.
blodappelsinsaft ½ dl, friskpresset
dadler 8 stk, skåret i mindre stykker
frisk ananas 200 g, skåret i mindre stykker
blodappelsiner 2 stk., skåret i fileter

Varm ovnen op til 160º.

Blend dadler og den ene tsk. natron, og tilsæt det kogende vand lidt efter lidt. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt ægget, og pisk, til sukkeret næsten holder op med at knase.

Bland mel og den anden tsk. natron sammen. Vend det i smørblandingen, gerne drysset gennem en sigte, og vend dadelblandingen i til sidst.

Beklæd en bageform (ca. 10 × 40 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min.

Sauce: Kom fløde og farin i en lille tykbundet gryde, og varm det op, til farinen er smeltet. Lad blandingen køle lidt af, og pisk smør, appelsinskal og salt i. Hæld saucen over den varme, færdigbagte kage.

Sabayonne: Pisk æggeblommer, sukker og appelsinsaft sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk konstant, til cremen er luftig.

Servér øjeblikkelig den varme og fyldige sabayonne sammen med dadler, ananas, blodappelsinfileter og en skive saftig dadelkage.

Service, Elements, Royal Copenhagen.

Relaterede Artikler