Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mørk Chokoladebudding

Chokoladebuddingen bør spises helt afkølet og derfor er det en god idé at lave denne opskrift dagen i forvejen.

© bobedre.dk

Opskrift til 8 pers.

Karamel:
200 g stødt melis
2 spsk vand
4-5 dråber citronsaft

1 l sødmælk
1 stang vanille
150 g mørk chokolade 70% kakao, finthakket
4 hele æg
8 æggeblommer
200 g stødt melis
1 form, gerne af metal, til at sætte i vandbad

Forvarm ovnen til 200 grader. Tag en bradepande og sæt den i ovnen. Fyld bradepanden op til 1 cm fra bradepandens kant med kogende vand fra elkedlen.

Lav karamellen.
Kom stødt melis i en lille gryde med vand og citronsaft og sæt det over varmen. Lad sukkeret karamelisere UDEN at røre i gryden med en ske. Hæld straks derefter karamellen i formen. Brug et par grydelapper til at holde formen med og vend formen således at karamellen fordeler sig i bunden og på siderne. Stil formen til side.

Bring mælken langsomt i kog i en tykbundet gryde. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang i gryden med mælken. Tilsæt den hakkede chokolade under piskning. Tag gryden af varmen. Pisk de hele æg, æggeblommer og stødt melis godt sammen i en stor skål. Tag vanillestangen op og skrab den ren for korn. Smid den væk. Tilsæt den varme mælk under piskning. Hæld blandingen gennem en sigte over i en skål og kør den igennem med en stavblender. Hæld blandingen i formen med den stivnede karamel. Sæt forsigtigt denne form i vandbadet og lad buddingen bage i ca. 40 minutter.

Kontroller om buddingen er færdig ved at stikke en kniv i den - hvis den kommer tør ud, så har buddingen fået nok. Tag buddingen op af vandbadet og lad den køle af i formen før hele formen dækkes med husholdningsfilm og sættes i køleskab til næste dag.

Relaterede Artikler