Fra Den store Bagedyst: Timm Vladimirs egen chokodrøm

Se Timm Vladimirs private køkken og få en chokoladekageopskrift af køkkenchefen selv.

BO BEDRE har besøgt Timm Vladimirs private og splinternye køkken. Og samtidig har vi helt eksklusivt lokket en hjemmelavet opskrift på chokoladekage ud køkkenchefen. Han har brugt en masse søndag­eftermiddage på at udvikle og forfine opskriften sammen med sin søn Cassius.

Timms søndags­chokoladekage
100 g rørsukker
80 g muscovado sukker
125 g blødt smør
3 æg
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
30 g kakaopulver
1/2 l fløde
1/2 dl chokoladerom (kan udelades)
100 g blommesyltetøj
80 g chokoladeknapper (gerne syltede i vermouth)

Pisk rørsukker og muscovado med det bløde smør, til det er hvidt og luftigt. Brug en røremaskine til det. Det tager et stykke tid, men det er vigtigt at få det helt pisket sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk dem godt ind i massen. Bland hvedemel, kakao og bagepulver, og sigt det ned i massen. Rør forsigtigt sammen. Hæld fløde i, tilsæt blommesyltetøjet, og vend til sidst chokoladeknapperne i.

Kom dejen i en smurt form (ca. 25 cm), og bag ved 165 grader i 50­60 min. Tjek den efter 45 min. - ovne varmer meget forskelligt. Tag kagen ud, og lad den køle af. Servér evt. med glasur og frysetørrede hindbær.

Læs mere om Timm Vladimirs private køkken i BO BEDREs oktobernummer.

null

Relaterede Artikler