Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bærtærte med hyldeblomst-hibiscus­creme

Imponer dine gæster med denne sommerlige tærte.

Sommerlig bærtærte

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Bærtærte med hyldeblomst-hibiscuscreme og mandelmørdej

10-12 stykker

Det skal du bruge:

Mandelmørdej

  • 225 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 75 g sukker
  • ¼ stang vanilje eller
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 200 g smør
  • 1 æggeblomme

Creme

  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk. tørret hibiscus
  • 300 g hakket hvid chokolade
  • ½ dl hyldeblomstkoncentrat
  • ½ stang vanilje

  • ¾ kg blandede bær – fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær og ribs

Sådan gør du:

  1. Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn.
  2. Smuldr smør i blandingen, og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
  3. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 min., rul den derefter ud, og læg den i en tærteform. Gem den overskydende dej til små mørdejsblomster.
  4. Dæk tærtebunden med bagepapir, og fyld op med tørrede bønner eller linser, så siderne holdes på plads under bagningen.
  5. Bag tærtebunden 15 min. ved 175°.
  6. Fjern papir og bønner, og bag yderligere 5 min., til bunden er sprød og gylden.
  7. Afkøl tærtebunden.
  8. Varm fløde op til kogepunktet sammen med hibiscus, og lad det trække lidt.
  9. Si fløden, varm den op igen, og tilsæt hakket chokolade.
  10. Rør rundt, til chokoladen er helt smeltet, og cremen er blevet blank.
  11. Smag cremen til med hyldeblomstkoncentrat og vaniljekorn, og fyld den i tærtebunden.
  12. Sæt tærten koldt, til cremen er fast.
  13. Rul tærtedejen, der blev i overskud, ud, og udstik små, forskellige blomster. Læg dem på en bageplade, og bag dem sprøde og gyldne.
  14. Pynt kagen med masser af friske bær og mørdejsblomsterne.
  15. Servér straks.