©

Start dagen perfekt på disse 8 københavnske brunch-steder

København er et sand himmerige for formiddagens brunch-entusiaster. Her er otte tips til en velsmagende og stemningsfuld sen morgenmad.

Brunch i København

Findes der noget bedre end en brunch? Nej, vel?

Det ved man godt i København, hvor der er fuld hus på mange af de bedste brunch-steder. Københavnerne skal nemlig nok finde ud af, hvor man både finder den rette hyggelige stemning og et velsmagende brunch-køkken, der skiller sig ud fra mængden.

Man kan altid tage chancen og kigge vinduer og sætte sig ind i den første og den bedste restaurant, der serverer noget, der ligner brunch. Det er dog endnu bedre at kende de listige steder, som trækker fulde hus i weekenderne og såmænd også på adskillige af hverdagene.

Her er 8 af de bedste brunch-steder i København.

Brunch på Granola på Værnedamsvej

Granola ligner en traditionsrig parisisk restaurant i et af de mest velbesøgte arrondissementer. Synet bedrager dog (selvom smagen ikke gør det). For 10 år siden lå der en grønthandler på samme adresse på Værnedamsvej, som er en berømmet indkøbsgade på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro med mange fine kulinariske specialbutikker.

Granola er meget behændigt indrettet med smukt snedkereret inventar og fint terrasso-gulv med indlagte mosaikker.

Der er ingen grund til at have skrupler over, at indretningen strengt taget ikke er autentisk, for maden og ikke mindst brunchen er altid i top. Morgenmaden serveres fra kl. 11.30, og menuen byder blandt meget andet på franske specialiteter som Croque Madame og Croque Monsieur. Find Granola her.

Weekend-brunch på Restaurant Sult

Der er også lidt kulisse på den gode måde over Restaurant Sult i Vognmagergade 8 B i København K. Restauranten ligger nemlig i Filmhuset med Filminstituttet oven på og Cinematekets to biografer i samme bygning.

Restaurant Sult har i princippet kun brunch i weekenden, men større selskaber kan godt booke brunch på hverdage. I weekenden starter brunch-serveringen allerede kl. 9.30. Børn kan spise med til halv pris.

Samme menu kan også fås i Restaurant Sult's søsterrestaurant på Axel Torv, "Bistro Avenue". Se menu og åbningstider her.

© Restaurant Marchal

Brunch på d'Angleterre (Marchal)

Skal det være brunch de luxe, så er restaurant Marchal stedet. Marchal er Hotel d'Angleterres restaurant opkaldt efter hotellets grundlægger, Jean Marchal, der åbnede dørene til hotellet i 1755.

Restaurant Marchal er i besiddelse af en enkelt Michelin-stjerne og er således - os bekendt - den eneste Michelin-restaurant i Danmark, der serverer brunch.

Det er dog kun om søndagen, man kan brunche på Marchal. Der er ikke mere end 60 pladser til den eksklusive buffet-brunch, som naturligvis også kan nydes med champagne til. Se mere fra Restaurant Marchal og book her.

Sund brunch på 42 Raw

Vil man forkæle sig selv og venner og familier med en sund brunch, så byder København også på det. i "42 Raw" kan man få brunch for 129 kroner på alle ugen dage indtil kl. 14.00. Her er glutenfrit brød eller lækkert rugbrød ofte basis for lækkerierne.

42 Raw findes nu hele tre steder i København: Pilestræde i Indre By, Waterfront Shopping i Hellerup og sammen med de andre spisesteder i Frederiksberg Centret. Læs mere om 42 Raw her.

Mad & Kaffe ved sporvejsstriben

Sønder Boulevard er blevet det nye minefelt for gode brunch-restauranter. Den bredde vej med den tidligere sporvejsstribe i midten er lys og luftig, og hjørnerne til sidevejene har store fortovsarealer, som er med til at skabe brunchende liv i gaden.

"Mad og Kaffe" er en af de mest populære af sporvejgadens restauranter. Det er nok blandt andet bestillingskonceptet, der har banet vejen for Mad & Kaffes succes. Man vælger nemlig selv elementerne i sin brunch. Man kan vælge mellem 3 og 7 elementer fra priser fra kr. 75 til 145.

Mad & Kaffe har i øvrigt nu også fået en aflægger på Amager (Tyrolsgade 6). Se menuen og bestillingsmetoden hos Mad & Kaffe her.

Brunch på Fars Dreng

Fars Dreng præsenterer sig som en "Mad, vin og kaffebar". Den hyggelige restaurant i Ny Adelgade byder dog også på brunch. Se mere her.

Wulff & Konstali

I "Wulff & Konstali" bryster de sig af, at alt brød er friskbagt fra restaurantens eget bageri, ligesom alle brunchens andre delelementer også er lavet fra bunden af kokkene.

De er brunch i weekenden og på alle hverdage fra 9-15 i Wulff & Konstali to lokaliteter. Dels på Lergravsvej på Amager og dels i butikscentret Waterfront i Hellerup.

Til brunchen kan man vælge mellem 5 eller 7 elementer til priser fra kr. 119 til 149. Restauranten yder allergiker den ekstra service at markere deres retter som vegetar, glutenfri eller laktosefri - når det altså er tilfældet. Find menukortet til brunchen her.

The Union Kitchen i Københavns hjerte

I Store Strandstræde tæt på Nyhavn ligger endnu en af Københavns attraktive brunchsteder, The Union Kitchen. Brunchen er ekstra amerikaniseret her og med et mere maskulint præg. Her er i hvert fald rigeligt med bacon, pølse og røget laks. En af de helt særlige attraktioner ved denne brunch-restaurant i hjertet af København er den fine skrift, som restaurantens barristaer er i stand til at skrive i mælkeskummet på deres capuccini. Der kan for eksempel stå: "You can sleep when you're dead" eller "Fuck You Emmery's". Se brunch-menuen her.