
Skøn pandekage med æbler
Denne fantastiske æblepandekage er lettere at lave end du tror - meget lettere end de traditionelle pandekager - og så smager den himmelsk!
AfMalene Mandrup
Når man snakker om pandekager, forbinder man det ofte med en stak af tynde pandekager, som sandsynligvis har taget en evighed at lave. Men denne pandekage er tyk og luftig med en skøn smag af æble! Og det bedste ved det hele er, at den er super nem at lave.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 2 æbler
- 1-2 tsk. rapsolie
- 1-2 tsk. smør
- 1-2 tsk. sukker
- 1 knivspids kanel
- 3 store æg
- 85 g mel
- 180 ml mælk
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 250 °C
- Anbring smør og olie i en stor pande (gerne ovnfast), tilsæt æblerne og steg ved medium varme i 1-2 minutter.
- Drys æblerne med sukker og kanel og kog indtil de begynder at blive gyldne. Tag dem derefter fra varmen.
- Bland æg, mel og mælk sammen i en skål.
- Hæld dejen over æblerne i stegepanden og sæt det i ovnen. (Hvis du ikke har en ovnfast pande, kan du hælde æblerne og dejen i en tærteform).
- Bag æblepandekagen i 20-25 minutter, indtil pandekagen er puffet og gylden.
- Skær pandekagen i stykker og server den varm - drysset med flormelis og ahornsirup.