Hippe hindbærsnitter

Glem alt om den klassiske hindbærsnitte med hvid glasur og kedeligt tivolikrymmel. Her er den højtelskede kage i en ny, ekstrafin version. Med runde former, sprød marcipanmørdej, hjemmelavet hindbærribssyltetøj, karamelchokolade og frysetørret hindbærpulver. Bedre bliver det ikke!

Her er den højtelskede hindbærsnitte i en ny, ekstrafin version.

Ingredienser

Bunde: 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g marcipan 100 g smør ½ æg Hindbærribssyltetøj: 100 g hindbær 50 g ribs 30 g sukker Pynt: 100 g Dulcey fra Valrhona 1 spsk frysetørret hindbærpulver

Mængde: Ca. 10-20 snitter (afhængig af størrelse)

Fremgangsmåde

Bunde: Kom mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen. Riv smørret groft, og smuldr det i. Saml dejen med ægget, og kom den på køl i ca. en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik små bunde med runde kageudstikkere (eller glas) i forskellige størrelser. Bag bundene ved 200 grader i 5-7 min, og lad dem køle helt af.

Hindbærribssyltetøj: Kom hindbær, ribs og sukker i en gryde, og bring det forsigtigt i kog. Lad det simre i ca. 15 min - til det begynder at tykne. Hæld syltetøjet på glas, og lad det køle helt af.

Pynt: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og smør den på halvdelen af bundene. Kom resten af chokoladen i en frysepose, og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokolade ud over i et tilfældigt zigzagmønster. Drys med frysetørret hindbærpulver. Kom en skefuld afkølet syltetøj på de resterende bunde, og saml dem to og to.

Tip: Hindbærsnitterne er allerbedst nybagte, men smager også ganske glimrende efter et par dage på køl.

Tip: Dulcey fra Valrhona er en sød, blond chokolade med fine karamelnoter. Den kan bl.a. købes i Irma og i Mad&Vin i Magasin, men kan også sagtens erstattes af en anden type chokolade.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Relaterede Artikler